Kaeser Kompressorer - 30 år i Norge

Det jubileres etter tretti år i oppoverbakke og et rimelig høyt trykk.

Foto: Kaeser
Publisert

KAESER hadde i oppstartsåret 7 ansatte, 4 forhandlere og en omsetning på 4,1 millioner kroner. I dag teller de 47 ansatte, har et landsdekkende service- og forhandlernettverk og en årsomsetning på rundt 170 millioner kroner, står det i en pressemelding.

30-åringer

Vi prater om 1990, altså 30 år siden, da ble Kaeser Kompressorer AS etablert den 31.januar som et datterselskap av det tyske konsernet Kaeser Kompressoren SE.

Slik så det ut på 90-tallet.
Slik så det ut på 90-tallet. Foto: Kaeser

Dermed er 30-års jubileet et faktum.

Og om det er noen som lurer på om Kaeser ikke feiret 100-års jubileum i fjor, så stemmer det, men det var altså moderselskapet i Tyskland. Den saken kan dere lese her.

Målrettet

I den ekstra feststemte pressemeldingen forklares suksessen med en målrettet fokus på pålitelighet, energieffektivitet og forebyggende vedlikehold. Men aller høyest settes målet om Størst mulig kundetilfredshet.

Uansett, i dag er de en av de største aktørene og leverandørene på det de selv kaller bærekraftige og innovative komplette trykkluftløsninger i det norske markedet.

Smarthuset i Vestby

Januar 1993 feiret de åpningen av sitt eget bygg, det nye Trykkluftsenteret i Vestby.
I 2006 ble bygget totalrenovert.
I 2018 ble bygget igjen oppgradert med påbygg av en helt ny 3. etasje.
Med dette fikk Kaeser sitt eget SMART-hus, basert på energiledelse, sertifisert iht. ISO 50001.

Med ambisjoner om å være den mest energibevisste trykkluftleverandøren i bransjen og å være i forkant med å ta i bruk ny teknologi hadde de nådd en milepæl.

Energiledelse

Ett av fjorårets absolutte høydepunkter var derfor når selskapet oppnådde ISO 50001- sertifisering. Den internasjonale standarden ISO 50001 står for energiledelse, og omhandler det viktige samspillet mellom mennesker, teknologi og organisasjon.

I dag dekker produktporteføljen alt fra den minste lille stempelkompressoren til de største skruekompressorene og blåsemaskiner.