3,7 mål med Volvo-maskiner

Norges største anleggsmaskinleverandør «klinker» til på Hellerudsletta. Rekordstor stand og rekordstort antall maskiner – ingen tvil om at Volvo Maskin ønsker å markere hvem som er størst.

Gleder seg til å vise frem Volvo-standen. Fra venstre David Kristianslund, markedssjef Volvo Maskin, Per-Erik Lindstrøm, vice president Hub North Volvo CE, og Jon Vislie, adm. dir. Volvo Maskin.
Gleder seg til å vise frem Volvo-standen. Fra venstre David Kristianslund, markedssjef Volvo Maskin, Per-Erik Lindstrøm, vice president Hub North Volvo CE, og Jon Vislie, adm. dir. Volvo Maskin.
Sist oppdatert
3772 kvm stand, 38 maskiner, flere nyheter – Volvo markerer seg tydelig på årets Vei og Anlegg.
3772 kvm stand, 38 maskiner, flere nyheter – Volvo markerer seg tydelig på årets Vei og Anlegg.

Som vanlig har Volvo Maskin stand på det nederste området. Her viser de frem 38 store og små maskiner, deriblant flere nyheter. I tillegg har maskinforhandleren åtte maskiner på det 1000 kvadratmeter store demofeltet og åtte maskiner på standene til utstyrsleverandører.

Tradisjonen tro arrangerte Volvo Maskin pressekonferanse på Hellerudsletta dagen før Vei og Anlegg åpner.  Her fikk vi en gjennomgang av markedssjef David Kristianslund hos Volvo Maskin AS. Han fortalte om den nye korthekk-maskinen ECR235EL som har en rekke forbedringer i forhold til forgjengeren.

– I tillegg til ny Steg IV-motorteknologi har maskinen fått oppgradert hydraulikksystemet, den har betydelig økt trekkraft på beltene og den har fått helt ny hytte, sier Kristianslund. Førerhytta er både bredere og lengre, har vanlig dør og er nå tilnærmet lik hytta som på de øvrige gravemaskinene til Volvo.

 

Nyheter

Av andre nyheter er minigraverne EC18D og EC20D. Disse har utskyvbart understell og hydraulikkslangene er trukket inne i bommen. Den minste har bomsylinderen på oversiden av bommen.

Volvos kompaktlasterserie utvides med en større modell – MC155C. Denne vises også på standen og er i følge Kristianslund en ideell maskin for dem som driver med asfaltfresing, der stor hydraulikkapasitet er etterspurt. For asfaltfolket er det også en annen nyhet hos Volvo – asfaltvalsen DD105. Dette er en vals i 10-tonns segmentet.

Andre nye modeller er hjulgraverne EW160E og EW180E. Disse har forbedret hydraulikkapasitet og i tillegg er sikten til høyre side vesentlig forbedret.

Beltegraveren EC220EL har allerede blitt levert til flere norske kunder og er Volvos volummodell. I følge Kristianslund har flere kunder blitt overrasket over maskinens lave drivstofforbruk, og flere har påpekt at graveren har samme lave drivstofforbruk som hybridmaskinene som er på markedet.

Vi har tidligere omtalt Volvos nye hjullastere L60, L70 og L90 i H-serien. Selv om flere er levert til norske kunder, har L70H verdenspremiere i utstillingssammenheng på Vei og Anlegg. 

I tillegg til et stort antall Volvo-maskiner, stiller også Volvo Maskin med maskiner fra Sennebogen og Lundberg på standen.

Denne saken ble første gang publisert 06/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017