Betongsammenslåing på Jæren

Ølen Betong blir største eier i Jærbetong og Sandnes Betong og blir størst i regionen

Fra venstre Bjørn Risa, Svein Atle Berge og Olav Stangeland. Foto: Jærbetong/Ølen Betong
Fra venstre Bjørn Risa, Svein Atle Berge og Olav Stangeland. Foto: Jærbetong/Ølen Betong
Sist oppdatert

Ølen Betong utvider aktiviteten i Rogaland og blir største eier i et sammenslått Jærbetong og Sandnes Betong med en eierandel på 51 %.

Entreprenørene Risa Gruppen og Stangeland Gruppen vil ha en eierandel på 24,5% hver.

Solide produsenter

- Begge selskaper er solide produsenter med lang erfaring og god kjennskap til bransjen. Sandnes Betong AS har vi eid sammen (50 % hver) med Stangeland Gruppen AS de tre siste årene, sier administrerende direktør i Ølen Betong, Svein Atle Berge.

Videre forklarer han i pressemeldingen at Jærbetong har en betydelig produksjon av både ferdigbetong, peler og andre prefab-produkter, som vil matche deres produktportefølje svært godt.

Den største i regionen

Det nye sammenslåtte selskapet vil bli drevet som en enhet og omsette for cirka 250 millioner årlig. Produksjonen både på Jærbetong sitt anlegg på Nærbø og Sandnes Betong sitt anlegg i Sandnes vil bli videreført. Ulike Ølen Betong-selskaper vil nå dekke hele linjen fra nord for Bergen til Arendal.

- Det sammenslåtte selskapet vil bli en stor aktør i betongmarkedet med basis på Sør-Vestlandet. Med eiernes kompetanse og sterke finansielle posisjon ligger alt til rette for at den samlede virksomheten skal styrke sin markedsposisjon og skape god lønnsomhet. Med Jærbetong som en del av Ølen Betong-gruppen har vi mulighet til å ta på oss flere og større oppdrag i denne delen av landet, sier Berge.

Ølen Betong produserer i dag på 24 ulike lokasjoner i Norge og i Murmansk. Selskapene i gruppen teller 450 ansatte og hadde i 2015 en omsetning på ca. 1,5 mrd. kroner.

Denne saken ble første gang publisert 09/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017