1100 kvm solceller på Bislett

Oslo kommune etablerer 1100 kvadratmeter med solcellepanel på tribunetakene på Bislett Stadion. Det skal produseres strøm tilsvarende 15 prosent av årlig strømbehov.

Bislett Stadion, her med solcellepanel inntegnet på stadiontaket. Ill.: Asplan Viak
Bislett Stadion, her med solcellepanel inntegnet på stadiontaket. Ill.: Asplan Viak
Sist oppdatert

Som en del av Oslo kommunes satsing på miljø, blant annet gjennom energieffektivisering, har Kultur- og idrettsbygg fått midler fra Klimafondet til å installere solcellepaneler på taket på Bislett stadion. Målet er å få på plass solcelleanlegget til Bislett Games 7. juni 2018.

Høyeffektive paneler

− Vi er opptatt av å følge opp byrådets satsning på miljø. En måte å gjøre dette på er å få erfaring med bruk av solcellepaneler i våre anlegg, sier Eli Grimsby, adm. direktør i Kultur og Idrettsbygg KF, i en pressemelding.

Det valgte anlegget består av høyeffektive paneler som absorberer mest mulig sollys, og ergo produsere mest mulig strøm. Solcellemodulene skal plasseres mellom takbjelkene på tribunetakene, og blir ikke synlige fra gateplan.

Anlegg for alle

− Dette er ikke noe de besøkende vil legge merke til da solcellepanelene ikke vil være synlig fra gateplan. Samtidig er dette et anlegg for alle, som besøkes av både voksne og barn, og derfor vil vi inne på stadion installere en skjerm på nordre vegg, som vil vise hva solcelleanlegget produserer av strøm. Det er en fin måte å formidle et budskap om mulighetene som finnes for å spare klimaet, sier Grimsby.

Kultur- og idrettsbygg har hatt en åpen tilbudskonkurranse hvor sju leverandører har gitt tilbud.

Kontrakten med leverandøren, Abmas Elektro AS, ble underskrevet mandag 26.03.

Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise og anskaffelsesverdien er tre millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 06/04 2018, og sist oppdatert 05/04 2018