Den nye direktøren er på plass

Solgte 400 maskiner og omsatte for 800 millioner - nå ser han positivt på 2020.

Andreas Corwin (som er vant med langt større maskiner enn den bak han på bildet) overtok i desember som adm dir i Hesselberg.
Andreas Corwin (som er vant med langt større maskiner enn den bak han på bildet) overtok i desember som adm dir i Hesselberg. Foto: Fredrik Saugstad
Publisert

Andreas Corwin overtok i desember som administrerende direktør i Hesselberg Maskin AS. Han har vært 10 år i Hesselberg med blant annet ansvaret for ettermarked og han har vært ett år som trainee i Komatsu i Chile, Japan og Australia.

Han har siden 2018 også sittet som administrerende direktør i Hesselberg Sverige som er rettet mot mining-segmentet, den rollen fortsetter han med i tillegg til å ta over Hesselberg-skuta i Norge.

Hans første uker har gått med på å jobbe med organisasjonen og sette seg inn i salg.

Slik gikk Hesselberg-salget 2019:

Corwin kan rapportere om overkant av 400 solgte maskiner og en omsetning på 800 millioner i 2019, men det er med en klype salt siden tallene ikke var helt klare i skrivende stund.
Toppselgeren ble Komatsu PC75US-10 og nå ser Hesselberg positivt på 2020, forteller han.

Nå nærmer det seg åpning av nytt senter i Trondheim, deretter kommer ny hovedbase.

For i sommerferien flytter bedriften til nytt hovedkvarter på Lindeberg langs E6. Det skal være operasjonelt fra august.

Ny Salgssjef

Fra 1. februar er Morten Wernberg ny salgssjef for Komatsu og Bomag i Hesselberg Maskin AS.

Morten Wernberg er på plass hos Hesselberg.
Morten Wernberg er på plass hos Hesselberg. Foto: Fredrik Saugstad

De siste to årene har han jobbet i selskapet Maskinstyring AS, før det jobbet han 12 år i Leica og bakgrunnen før det er STS og Forsvaret.

Han får nå ansvaret for alt salg av Bomag og Komatsu og erstatter Kai Paulshus som fortsetter som direktør for morselskapet og får ansvaret for Linde trucker.