Mercedes sin pickup lansert i kveld:

Her er Mercedes X-Class

Produksjonsversjonen vist for første gang i Cape Town i kveld

Slik ser den ut, produksjonsversjonen av Mercedes-Benz X-Class. Foto: Daimler
Slik ser den ut, produksjonsversjonen av Mercedes-Benz X-Class. Foto: Daimler
Publisert

Mercedes-Benz X-Class ble vist for første gang tirsdag kveld i Cape Town. Pickupen som er bygget på Nissans Navara-plattform blir først markedslansert med en 2,3-liters dieselmotor som mercedes kaller for X220d med 163 hestekrefter og en X250d med 190 hestekrefter i tillegg til en bensinvariant med 165 hestekrefter i enkelte markeder. Disse kommer som bakhjulstrekk eller innkoblbar firehjulstrekk og kan kombineres med en syvtrinns automat, akkurat som på Nissan.

Gromversjonen X350d

Selve gromversjonen blir X350d med en V6 diesel på 258 hestekrefter og 550 Newtonmeter blir lansert i midten av 2018, den vil da bli en arg konkurrent til Amaroks V6-drivlinje. Den blir levert med permanent firehjulstrekk 4MATIC som standard og Mercedes sin 7G-Tronic Plus med blant annet ECO start/stop funksjon. Som tilvalg kan du også legge på Dynamic Select hvor man kan velge mellom fem forskjellige oppsett fra komfort til mer sportslig.

V6 og komfort

V6-versjonen med 7G-Tronic Plus lanseres i midten av neste år. Foto: Daimler
V6-versjonen med 7G-Tronic Plus lanseres i midten av neste år. Foto: Daimler

I tillegg til V6-drivlinje skal X-Class være "Mercedesen blant pickupene" i følge produsenten selv. Med det menes at de skal kombinere denne klassens robusthet, funksjonalitet, styrke og terrengegenskaper med de mer klassiske karakteristikkene som hører med til Mercedes-merket. Det skal med andre ord være en pickup med fokus på design, komfort, kjøredynamikk og sikkerhet.

Og selv om man kan se slektskapet til Nissans pickup (særlig linjene på bakvinduet), har Mercedes klart å lage et klart slektskap til sine egne modeller.

Dimensjoner:

Lengde: 534 cm

Bredde: 192 cm

Høyde: 182 cm

Akselavstand: 315 cm

Plan lengde: 158 cm

Plan bredde: 156 cm

Nyttelast: 1,042 tonn

Maks tilhengervekt: 1650 - 3500 kg

Fra robust pickup til posørvogn

Det finnes tre hovedvarianter for å sikte seg inn på tre forskjellige markedssegment. PURE er den enkleste med robuste egenskaper, PROGRESSIVE heter versjonen med høyere krav til kvalitetsfølelse og komfort og POWER-versjonen er high-end-varianten for en urban livstil. Sistnevnte blir "posørvogna" du vil parkere i oppkjørselen for å misunne naboen og minne alle om at du har en aktiv livsstil.

4MATIC med sperre

Modellen kommer med 4MATIC all-whell-drive med lavserie og diffsperre på bakakselen som tilvalg.

I tillegg vil en versjon med permanent firehjulsdrift bli tilgjengelig fra midten av neste år.

Joda vi ser genene fra Nissan Navara, men Mercedes har gjort en god jobb med å legge sitt eget preg på X-class. Foto: Daimler
Joda vi ser genene fra Nissan Navara, men Mercedes har gjort en god jobb med å legge sitt eget preg på X-class. Foto: Daimler

Sikkerhetsstæsj

X-Class blir utstyr med passivt og aktivt sikkerhetsutstyr som Active Brake Assist, Lane Keeping Assist og Traffic Sign Assist for å nevne noe.

I Tyskland starter X-Class på 37.294 Euro, eller rett under 350.000 kroner.

Lastekapasitet er oppgitt til 1,1 tonn og maks tilhengerkapasitet er på 3,5 tonn.