Kansellerer utbytteforslag

Veidekke kansellerer et tidligere annonsert forslag om å betale et utbytte på fem kroner per aksje for 2019, for å stå bedre rustet mot Covid-19-pandemien.

Ved å kansellere ordinært utbytte bedrer Veidekke selskapets likviditet med 675 millioner kroner, og håper på lys i tunnelen.
Ved å kansellere ordinært utbytte bedrer Veidekke selskapets likviditet med 675 millioner kroner, og håper på lys i tunnelen. Foto: Jiri Havran/Veidekke
Sist oppdatert

Virusutbruddet har foreløpig hatt begrenset effekt på framdriften i bygg- og anleggsprosjektene og boligsalget til selskapet. I en pressemelding uttrykker Veidekke likevel frykt for at pandemien vil skape stor usikkerhet i markedet i tiden som kommer. På grunn av usikkerheten pandemien allerede har skapt, har styret bestemt å kansellere det tidligere annonserte utbytteforslaget og foreslå for selskapets ordinære generalforsamling 6. mai at det ikke blir utbetalt utbytte for regnskapsåret 2019.

Skal fortsette

– Vi har forventning til at de omfattende restriksjonene for å redusere spredningen av koronaviruset gir resultater. Tiltakene har imidlertid skapt stor usikkerhet for eksisterende virksomhet og framtidig markedsutvikling for Veidekke.

– Veidekke har alltid prioritert utbytte, og det skal vi fortsette med. Vår ambisjon er å betale utbytte på et senere tidspunkt, dersom situasjonen tillater det, sier styreleder i Veidekke, Svein Richard Brandtzæg.

Veidekke melder om sterk balanse, med god likviditet og uutnyttede kredittfasiliteter. Ved å kansellere ordinært utbytte bedrer Veidekke selskapets likviditet med 675 millioner kroner. I tillegg stanser selskapet midlertidig også alle planlagte investeringer.

– Dersom omstendighetene tillater det, vil styret innkalle til ekstraordinær generalforsamling på et senere tidspunkt for å vedta et ekstraordinært utbytte.

Denne saken ble første gang publisert 03/04 2020, og sist oppdatert 02/04 2020