E-handelen vil doble seg

Lekang Maskin er godt forberedt for fremtiden og har gjort deres filterkompetanse digital

Egil Lekang, leder forretningsutvikling og Rune Lekang, produktsjef for kundetilpassede løsninger, foran en promille av deres lagerbeholdning.
Egil Lekang, leder forretningsutvikling og Rune Lekang, produktsjef for kundetilpassede løsninger, foran en promille av deres lagerbeholdning. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Lekang har investert mye i datasystemer forklarer Egil Lekang, som er leder i forretningsutvikling. Deres 20.000 artikler vil snart bli doblet og ehandelen som er på rundt 40 prosent i dag, vil også dobles.

Et nytt automatisk lagersystem skal være med på å klare nettopp dette skiftet. Systemet beregner trender og mengder og har sørget for 95 prosent leveringssikkerhet, målet er enda høyere.

Vet hva du trenger

Lagerbeholdningen er på 5000 enheter, men ifølge agenturene er det langt mer. Lagersystemets dataprogram har også effektivisert lagerbeholdningen slik at det ble frigjort plass til ytterligere 500 varer. Registrerte kunder kan med noen enkle tastetrykk se hvilke filtre som går til alt de har av anleggsmaskiner eller lastebiler og deretter bestille det de trenger.

– Systemet skal gjøre det såre enkelt for kunden å bestille filter, forklarer han.

Lurer du på noe innen filter? Da bør du kontakte Lekang, her er kompetansen mildt sagt imponerende.
Lurer du på noe innen filter? Da bør du kontakte Lekang, her er kompetansen mildt sagt imponerende. Foto: Fredrik Saugstad

Flere industrier

I 2015 omsatte Lekang Gruppen for 26 millioner euro og hadde 73 ansatte i Skandinavia. I tillegg omsatte søsterbedriften i Storbritannia for 15 millioner euro.

Etter egen oppskrift. Lekangs filtertralle med frekvensomformer fjerner fritt vann og partikler i hydraulikk- og smøreolje.
Etter egen oppskrift. Lekangs filtertralle med frekvensomformer fjerner fritt vann og partikler i hydraulikk- og smøreolje. Foto: Fredrik Saugstad

I snitt leverer de en million filtre i løpet av et år. En god porsjon av omsetningen kommer fra offshore, hvor Lekang er mer og mer inne i hele filterprosessen.

Av kjente aktører er det Hydro, Øveraasen og Scania som blir nevnt. Og han presiserer at hos Scania er det snakk om filterløsninger for produksjonen. Konvensjonell industri, vindturbiner og farmasøytindustrien er også gode kunder og Egil legger til at siste merke inn i beholdningen er Rexroth Bosch Group. Egil forklarer at bedriften ikke har det med å øke i oppgangstider, men at de øker jamt og trutt. Noe de har gjort i en årrekke med god suksess.

40 års erfaring

Nå har Lekang Gruppen, som er Skandinavias største leverandør av filter til anlegg, transport, marine, industri og offshore mer enn 40 års erfaring. Bedriften har hatt hovedkontoret like ved Hølen i Vestby kommune i rolige landlige omgivelser siden 1976. Det er ikke snakk om en søvnig lokalbedrift. I 2010 ble Lekang Maskin en del av Indutrade, et internasjonalt konsern som selger tekniske komponenter og løsninger, det består av 200 selskaper og 5000 ansatte.

Denne saken ble første gang publisert 28/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017