Entreprenør lei dieseltyverier

Bare siden nyttår har Carl C. Fon blitt frastjålet diesel for en verdi på omkring 160.000 kroner.

Publisert Oppdatert
Carl Christian Fon fungerer i dag som prosjektleder og maskinansvarlig i bedriften med samme navn. Nå er han mektig lei alle dieseltyveriene.
Carl Christian Fon fungerer i dag som prosjektleder og maskinansvarlig i bedriften med samme navn. Nå er han mektig lei alle dieseltyveriene.

Entreprenør Carl C. Fon er lei stadige dieseltyverier fra anleggsmaskinene sine. På tross av at maskinene står godt synlig like ved E18, er de gjenstand for stadige tyverier.

Bare siden nyttår anslår Fon at det er stjålet et sted mellom 15.000 til 20.000 liter diesel.

I et videointervju med tb.no forklarer Carl C. Fon hvordan tyvene går frem.

Nå ber han om at publikum skal følge med på hva som skjer på anlegget. - Folk tror kanskje at tyvene hører til på anlegget. De som stjeler kommer gjerne i vanlige kassebiler og mange tror kanskje de bare skal gjøre en ærlig jobb. Det som kan avsløre, er at det foregår på kveldstid.

Les også: -Fikk nok av henlagte dieseltyverier.

Selv om maskinene settes så synlig som mulig og under mest mulig lys, stjeles det. Å legge skytematter over tankene eller ha lås på, har ingen hensikt. - Skal de ha diesel, så får de tak i den, forteller en oppgitt Fon.

Entreprenøren er dessverre ikke alene. Tungt.no har i lang tid omtalt dieseltyverier som de siste årene har vokst voldsomt i omfang. Sikre tall fra Norge finnes ikke, men tall fra Sverige viser at det der stjeles hele seks millioner diesel årlig.

I tillegg er henleggelesraten så stor at det nærmest er fritt frem for tyvene. Så mange som 97 av 100 anmeldte dieseltyverier henlegges nemlig.

Les også: Henlegger 97 av 100 anmeldte dieseltyverier

Les også: Carl C. Fon: 25 år og inn i fremtiden

Se videointervju med Carl C. Fon under.