Fikk bru-kontrakt på 333 millioner kroner

Polsk-norsk arbeidsfellesskap vant såvidt over Veidekke.

Nye Tana bru skal etter planen settes i trafikk høsten 2019.
Nye Tana bru skal etter planen settes i trafikk høsten 2019. Foto: Illustrasjon: NVE / Plan Arkitekter / Statens vegvesen
Sist oppdatert

Det er Tana bru som skal bygges og Statens vegvesen har tildelt arbeidsfellesskapet mellom Altafirmaet HAK Entreprenør AS og den polske stålprodusenten Vistal Gdynia S.A. oppdraget til en verdi av 333 millioner kroner.

Det var sterk konkurranse om oppdraget og tilslutt var det bare 5 millioner kroner som skilte HAK Entreprenør/Vistal og Veidekke Entreprenør.

Totalt var det sju entreprenører som leverte tilbud på å bygge Tana bru, hvorav to ble avvist på grunn av manglende kvalifikasjoner eller fordi det ble tatt forbehold. Nå er det tatt en grundig gjennomgang av kvalitetssikring før oppdraget ble tildelt, opplyser Statens vegvesen.

Oppdraget omfatter bygging av ny bru og nye rundkjøringer, oppgradering av vegen på begge sider og riving av den gamle brua.

Under forutsetning av at det ikke kommer klager på tildelingen innen fristen på 10 dager, blir det inngått kontrakt og byggearbeidet kan starte før jul.

Regjeringen har satt av 260 millioner kroner i neste års statsbudsjett, og hele prosjektet har en kostnadsramme på 578 millioner kroner.

Denne saken ble første gang publisert 03/11 2016, og sist oppdatert 06/04 2017