Hovland ny vegdirektør

Ingrid Dahl Hovland er i statsråd tilsatt som ny direktør i Statens vegvesen i et åremål for seks år.

Ingrid Dahl Hovland: sivilingeniør og ex–sjef i Nye Veier, nå ny vegdirektør. Her på «heisatur» i veteranbil med samferdselsministeren.
Ingrid Dahl Hovland: sivilingeniør og ex–sjef i Nye Veier, nå ny vegdirektør. Her på «heisatur» i veteranbil med samferdselsministeren. Foto: Samferdselsdepartementet
Publisert

Ingrid Dahl Hovland har vært adm. direktør i Nye Veier siden oppstarten i 2015, og har tidligere jobbet 10 år i Statens vegvesen. Hun har erfaring som leder i Selvaagbygg, Veidekke og Spenncon.

Dahl Hovland er opprinnelig fra Årdal i Sogn, er 60 år gammel og utdannet sivilingeniør fra Norges tekniske høgskole (NTH – dagens NTNU), med spesialisering i berg- og anleggsteknikk.

Tiltrer 1. november

Stillingen som vegdirektør ble utlyst 1. juli, som følge av at Terje Moe Gustavsen gikk bort den 4. mai. Dahl Hovland er ventet å tiltre 1. november i år.

– Med Ingrid Dahl Hovland får vi en svært dyktig og meget kompetent vegdirektør med tung ledererfaring fra bransjen. Jeg er glad for at hun har takket ja til denne viktige jobben, og er klar til å starte om kort tid, uttaler samferdselsminister Jon Georg Dale.