Vedlikeholdsløft på banen i påsken:

Utstyret har nådd forventet levetid

Her blir det buss for bane i påsken: Tøyen - Helsfyr

Utstyret på banen begynner å nå sin forventede levetid. Foto: Sporveien
Utstyret på banen begynner å nå sin forventede levetid. Foto: Sporveien
Publisert

Sporveien tar denne gangen fatt på strekningen fra Tøyen til Helsfyr for gjennomføringen av nødvendig vedlikehold og oppgradering.

Det blir buss for T-bane fra og med 24. mars til og med 2. april.

Påsken er en periode der trafikken på T-banens linjer er markert lavere enn ellers i året. Det er derfor en god periode for gjennomføringen av helt nødvendig vedlikehold av skinnegang, tuneller, elektrisk anlegg og annen infrastruktur.

I 2017 var det strekningen fra Stortinget til Nationaltheatret som fikk det meste av oppmerksomheten. I påskeuken som nå ligger foran oss tar vi fatt på strekningen mellom Tøyen og Helsfyr.

Dette skal gjøres:

Her skal det skiftes fem veksler (penser), og noe skinnegang. Det skal etterses og skiftes strømskinner, elektroinstallasjoner skal få nødvendig revisjon, tunellene skal dryppsikres og drenering utbedres. I tillegg fortsetter vi oppgraderingen av Helsfyr T-banestasjon, der vi blant mye annet skifter ut majoriteten av lysarmaturene.

Fra tidlgiere arbeider på Lambertseterbanen. Foto: Sporveien
Fra tidlgiere arbeider på Lambertseterbanen. Foto: Sporveien

Arbeidene er en del av det ordinære vedlikeholdsprogrammet for T-banen – utstyr og infrastruktur som skiftes har nådd slutten av forventet levetid – ikke engang T-baneskinner lever evig – dessverre, avslutter meldingen fra Sporveien.

Abonner på AnleggsMagasinet