Ingen tomgang - fullt trøkk

Sjefen for Brødrene Ødegård Maskindrift skryter av sine ansatte - på et år har syv maskinførere fått "nytt kontor".

Norges andre Hitachi ZX350LC-7 gikk til Brødrene Ødegård.
Norges andre Hitachi ZX350LC-7 gikk til Brødrene Ødegård. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

I skrivende stund var det åtte Hitachi-maskiner gående innenfor 2 km radius fra hovedkontoret som har adresse Gamle Fredrikstad.

Daglig leder, Erik Ødegård, forteller om bra trykk i markedet, og nok å gjøre, men er spent på neste år. Det er allerede mindre å regne på fra det offentlige, han savner litt ekstra trykk derfra, særlig nå.

Masseutskiftet en kilometer

Dagens største prosjekt for Brødrene Ødegård Maskindrift AS er omlegging av eksisterende Fv 110, kulvert og ny gangvei ved Borge kirkegård for Statens vegvesen.

Stein Løkke tipper et lass kult på fv. 110-prosjektet.
Stein Løkke tipper et lass kult på fv. 110-prosjektet. Foto: Fredrik Saugstad

Her ble strekningen Begby - Borge, nesten 1000 meter, masseutskiftet i løpet av en intens arbeidshelg i juli. Det medførte blant annet at det gikk med 17.000 tonn kult fra Borge Pukkverk like i nærheten.

Sjekk ut deres egen timelapsevideo:

I et boligfelt på Begby treffer vi på maskinfører Hermod Bekkevold i en tre uker gammel Hitachi ZX145WA-6. Det er hans tredje nye Hitachi.

Ny og strøken. Hermod Bekkevolds ZW145w-6 er godt utstyrt med lys og har alu-skjermsett.
Ny og strøken. Hermod Bekkevolds ZW145w-6 er godt utstyrt med lys og har alu-skjermsett. Foto: Fredrik Saugstad
Hermod Bekkevold skryter av både maskinen og EC-Oil fra Engcon.
Hermod Bekkevold skryter av både maskinen og EC-Oil fra Engcon. Foto: Fredrik Saugstad

Maskinselger i Nasta, Even Teserud, beskriver det som fritt og fint hos Ødegård og han har direkte kontakt med førerne. Han mener det har noe å si på hvordan maskinene blir holdt.

Maskinselger i Nasta Even Teserud har blitt enig med daglig leder Erik Ødegård om syv nye maskiner det siste året. Her med maskinfører Hermod Bekkevold.
Maskinselger i Nasta Even Teserud har blitt enig med daglig leder Erik Ødegård om syv nye maskiner det siste året. Her med maskinfører Hermod Bekkevold. Foto: Fredrik Saugstad
I juni ble det ny vals på Ødegård-gjengen, en Hamm h7i high spec versjon. Her trauer Ødegård-laget av og masseutskifter en krakelert og ødelagt vei for kommunen.
I juni ble det ny vals på Ødegård-gjengen, en Hamm h7i high spec versjon. Her trauer Ødegård-laget av og masseutskifter en krakelert og ødelagt vei for kommunen. Foto: Fredrik Saugstad
Fra venstre Espen Ødegård (rørleggeransvarlig), Erik Ødegård, daglig leder og Øystein Ødegård (transportansvarlig) i Brødrene Ødegård Maskindrift AS.
Fra venstre Espen Ødegård (rørleggeransvarlig), Erik Ødegård, daglig leder og Øystein Ødegård (transportansvarlig) i Brødrene Ødegård Maskindrift AS. Foto: Fredrik Saugstad
Brødrene Ødegårds ferskeste investering, en Hitachi ZX350LC-7
Brødrene Ødegårds ferskeste investering, en Hitachi ZX350LC-7 Foto: Fredrik Saugstad
Førermiljøet på ZX350LC-7.
Førermiljøet på ZX350LC-7. Foto: Fredrik Saugstad
Du har kanskje sett han før? Kristian Haugen ble vinneren av MEFs tomgangskonkurranse. I sommer fikk han Norges andre Hitachi ZX350LC-7 og han forteller om en stor forskjell opp til 7-serien.
Du har kanskje sett han før? Kristian Haugen ble vinneren av MEFs tomgangskonkurranse. I sommer fikk han Norges andre Hitachi ZX350LC-7 og han forteller om en stor forskjell opp til 7-serien. Foto: Fredrik Saugstad

En bra stab

Ødegård-brødrene startet i 2001 i fotsporene til sin far Håkon som også er med i selskapet Fra leiekjøring og noen få eneboligtomter i 2002 utviklet det seg til større prosjekter som industritomter, V.A og vei. I dag teller de 35 ansatte og omsetter for 100 millioner og tar på seg graving, vannforsyning, avløp og renseanlegg, samferdselsanlegg, rørinstallasjoner, drenering, planering, utgraving, massetransport og rivning.

- Det er ingen planer om vekst, men det er det markedet som bestemmer, vi er blitt en bra stab nå, forklarer Erik.

Hele saken om Brødrene Ødegård Maskindrift leser du i Anleggsmagasinet Nr.7 i år.

Abonnement får du her.

Denne saken ble første gang publisert 13/09 2020, og sist oppdatert 11/09 2020