23948sdkhjf

John Deere lanserer to nye 6R-modeller

Nyheten om at John Deere lanserer to nye modeller i 6R-serien fra Mannheim lekket allerede i vår. Nå er endelig 6230R og 6250R vist frem.

Nyheten om at John Deere lanserer to nye modeller i 6R-serien fra Mannheim lekket allerede i vår. Denne uken ble endelig 6230R og 6250R vist frem.

- Ifølge John Deere er dette deres største nyhet siden 6000-serien ble lansert på 90-tallet. Den nye kjørespaken vekker stor oppmerksomhet, men det er flere nyheter både under panseret og ellers rundt på traktoren.

De to nye modellene får en maksimal effekt på 280hk og 300hk. Dette kombinert med lav vekt og stor tillatt totalvekt betyr en allsidig stortraktor, sier Tore Glærum, produktsjef traktor i Felleskjøpet Agri.

Han legger til at de to nye modellene er kun ti centimeter lenger enn 6215R. Det vil si at de får en akselavstand på 2900mm.

Ny kjørespak

Stor spenning knyttet til den nye kjørespaken CommandPro

De nye modellene får altså en helt ny kjørespak; CommandPro. Dette har det vært knyttet stor spenning til.

Spaken programmeres i traktorens CommandCenter og kommer med følgende funksjoner: 11 programmerbare knapper, kjørespak, vendegir, cruise control, innstilling av akselerasjons-aggressivitet og krypefunksjon.

Forsterket Autopowr

Traktoren kommer med en ny og forsterket AutoPowr girkasse, samt en forsterket framakselfjøring. De nye modellene har også fått Active Zero funksjon.

Det betyr at man ikke trenger å sette girkassen i nøytral eller holde inne bremsen for at traktoren skal stå i ro.

Det er gjort plass til en ny og større verktøykasse på traktorens høyre side. Luftfilteret er flyttet opp på venstre side av førerhytta, noe som gir enkel tilgang til filteret for vedlikehold.

Hytta kan også leveres med B-stolpe på venstre side.

Videre er traktoren utstyrt med Engine Overspeed Protection, noe som gjør at motor og girkasse ikke blir overbelastet hvis man har tungt lass og bremser hardt på motor.

En funksjon som heter Anti Jackknife blir også tilgjengelig, denne skal hindre saksing mellom tilhenger og traktor.

Tekniske spesifikasjoner:

• To modeller: 280hk og 300hk makseffekt

• 6,8 L Powertech PSS motor

• 9,3 tonn egenvekt. 15 tonn tillatt totalvekt

• 31-33 kg/hp

• Hydraulikkpumpe; 160 l/min på 1500rpm

• 10,4 tonn løftekraft bak og 5 tonn foran

• Variable Ratio Steering – justerbart rattutslag

• Opptil 20 LED arbeidslys

• E-Viscous kjølevifte. Krever mindre effekt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125