23948sdkhjf

Det løsner for hjullasterne

Mange maskinentreprenører har fått avviksgebyr for hjullastervekter som ikke er godkjent, til tross for at vektene kun er til internt bruk. Nå løsner Justervesenet opp streng praksis etter press fra MEF.

I klartekst betyr dette at man nå kun trenger å få godkjent den eller de maskinene som brukes i forbindelse med kjøp og salg. Hvis vektene ikke brukes til kjøp og salg, gjelder ikke lenger de strenge kravene. Med andre ord; samme regelverk, men med en mindre streng praktisering av krav som følger av forvekslingsfare.

Fjerner info

I 2017 innførte Justervesenet en ny og svært streng regelverkspraksis for vekter påmontert hjullastere. Denne nytolkingen av regelverket har ført til at en rekke maskinentreprenører har blitt pålagt avviksgebyr, skriver MEF på egen nettside.

Justervesenet vil nå fjerne informasjonen om innskjerpingen fra i fjor, og sende ut nytt informasjonsbrev til alle dette gjelder ganske snart. MEF-direktør Julie Brodtkorb er fornøyd.

Som grønnsaker

At hjullastere som brukes i forbindelse med kjøp og salg må ha vekter som er godkjent av Justevesenet, er rett og rimelig. Akkurat som grønnsaksvekta i butikken som veier grønnsakene vi kjøper.

Det mange bøtelagte maskinentreprenører har til felles er imidlertid at de har fått avviksgebyr for vekter som overhodet ikke har vært brukt i forbindelse med kjøp eller salg, men kun vært til internt bruk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079