Veidekke kjøper Båsum

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 % av aksjene i Båsum Boring AS

F.v Erling Omre Daglig Leder i Kynningsrud Fundamentering, Trond Båsum Daglig leder Båsum Boring, Stein Båsum og Niils Hæsted Styrerformann Kynningsrud Funmdamentering. Foto: Veidekke
F.v Erling Omre Daglig Leder i Kynningsrud Fundamentering, Trond Båsum Daglig leder Båsum Boring, Stein Båsum og Niils Hæsted Styrerformann Kynningsrud Funmdamentering. Foto: Veidekke
Publisert

Veidekkes datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått intensjonsavtale om å kjøpe 73 % av aksjene i Båsum Boring AS fra Krøderen i Buskerud og i Trøndelag.

- Båsum er Norges største aktør innen brønn- og energiboring, og et meget veldrevet selskap. Dette kjøpet vil styrke oss innen energi- og miljøløsninger samt tilføre oss nye tjenester på anleggs­markedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør.

Bortjenester for 150 mill i året

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet Båsum Trøndelag.

- Jeg ser at det å knytte Båsum Boring til Kynningsrud Fundamentering og Veidekke vil være bra for oss for å utvikle vår virksomhet videre. I tillegg blir vi nå en del av en stor og kompetent entreprenør og får muskler til være med å kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er jeg udelt positiv til, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

- Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sier daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS.

Det forventes at endelig avtale inngås i slutten av september under forutsetning av Konkurransetilsynets godkjennelse.

Billedtekst (bilde nederst på siden): F.v Erling Omre Daglig Leder i Kynningsrud Fundamentering, Trond Båsum Daglig leder Båsum Boring, Stein Båsum og Niils Hæsted Styrerformann Kynningsrud Funmdamentering.

Båsum Boring:

Båsum Boring AS ble etablert i 1952 av Narve Båsum.

 Hovedkontor på Krøderen i Buskerud og søsterselskap i Trondheim.

 Bedriften har 60 erfarne og dyktige medarbeidere, daglig leder er Trond Båsum.

 Båsum Boring AS er en tilbyder av boretjenester samt store og små anlegg for vannbrønner/ vannforsyningsanlegg, energiboring/komplette energilagre i fjell, Fundamentering/stålkjernepeler/mofixfundamenter

o Gjennomboring/mikrotunnelling for VA ledninger (NoDig)

o Utblokking/rehabilitering, utskifting av rør uten graving (NoDig )

o Montasje av komplette energianlegg/røranlegg med kjøleveske frem til tekniske rom

Båsum Boring tar oppdrag over det meste av landet, men i hovedsak i Oslofjordregionen, indre Østlandet, Møre-kysten, Trøndelag og Nord-Norge.

Dagens eierstruktur

90,91 % av Båsum Boring AS og søsterselskapet Båsum Boring Trøndelag AS eies

50/50 av brødrene Stein Båsum og Trond Båsum gjennom Båsum Eiendom AS.

9,09 % av Båsum Boring AS eies av styremedlem Nils Hanstad.

9,09 % av Båsum Boring Trøndelag AS eies av daglig leder og styremedlem Hilde Anita Granderød