Vaktskifte med charterfly

Med chartret fly sender i dag NCC Norge 51 tunnelarbeidere fra Norge med kurs for Færøyene.

NCC sender i dag sitt tunnelmannskap med charteret fly til Færøyene. Bildet er fra da mannskap ble hentet fra Færøyene før påske.
NCC sender i dag sitt tunnelmannskap med charteret fly til Færøyene. Bildet er fra da mannskap ble hentet fra Færøyene før påske. Foto: Alf Helge Tollefsen, NCC.
Sist oppdatert

-Et chartret fly ble en effektiv løsning for å få rask oppstart på tunnelprosjektene våre etter påske, sier divisjonsdirektør i NCC Civil Engineering Norge, Per Jonsson.

- Dette er den enkleste og mest effektive måten for å få mannskapet over til Færøyene etter påskeferien, legger han til på NCCs nettsider.

Brakkelivet er ikke helt det samme når man er tunnelarbeider på Færøyene under korona-restriksjoner.
Brakkelivet er ikke helt det samme når man er tunnelarbeider på Færøyene under korona-restriksjoner. Foto: Skjermdump fra flightradar

Korona-utfordret

NCC jobber for tiden med to undersjøiske tunneler på Færøyene. Korona-situasjonen skaper noen utfordringer, særlig med tanke på bytte av skift. Undersøkelser viste at det å frakte mannskapet til Færøyene tirsdag med rutefly ville bli så å si umulig på grunn av redusert rutetilbud til Færøyene.

Et chartret fly ble også benyttet når mannskapet reiste hjem på påskeferie onsdag før påske. Dette mannskapet sitter nå i karantene.

- Med tanke på å redusere smittespredning er dette også en god løsning. Ettersom kun våre ansatte er passasjerer unngår vi kontakt med andre som reiser til og fra øya. I tillegg jobber og bor vi adskilt fra øyas innbyggere, sier regionssjef for tunnel i NCC Civil Engineering, Aage Lien.

NCC vil i ukene fremover vurdere situasjonen løpende i forbindelse med transport av mannskap til tunnelprosjektene på Færøyene, for å finne de sikreste og mest effektive transportmetodene.

Ønsker du kun å bestille denne utgaven? Send SMS med kodeord "TAB203" til 2205. Bladet kommer da rett i postkassen, og koster kr 149,-

OBS: Husk at TransportMagasinet i april måned 2020 har tidenes tilbud på abonnement. For kun 545 kroner, får du 10 utgaver av både TM og AM hjem i postkassen det neste året. Send SMS til 2205, skriv TAB 4