23948sdkhjf

Nattestenges i fire uker

Dagens vifter i dårlig forfatning - 36 nye skal monteres i Oslofjordtunnelen.

Oslofjordtunnelen får 36 nye vifter. Mandag 18. november starter arbeidet med å montere viftene, som skal skje på nettene. Det betyr at Oslofjordtunnelen vil være stengt fra kl. 22:00–05:30 mandag kveld til fredag morgen i om lag fire uker. Omkjøring vil bli skiltet via E18 Oslo og ferja Moss-Horten.

– Dagens vifter i dårlig forfatning og er modne for utskiftning. Med nye vifter vil det være mulig å styre ventilasjonsretningen for blant annet å lette innsatsarbeidet for nødetatene ved en hendelse, sier Tom Ferdinand Luther, prosjektleder i Statens vegvesen.

Han påpeker at med dagens vifter er det kun mulig med ventilasjon i retning Drammen. De nye viftene gjør det mulig å velge ventilasjonsretning ut fra hva som er mest hensiktsmessig, enten mot Drøbak eller mot Drammen.

Styring av ventilasjonsretningen vil komme i neste fase etter montering, i 2020. Det vil skje i tett samarbeid med nødetatene.

Muligheten for å styre ventilasjonsregningen betyr at brannvesenet kan rykke inn både fra Akershus- og Buskerudsiden.

Nattarbeid

For å sikre framkommelighet i Oslofjordtunnelen, er arbeidet med å skifte ut viftene lagt til nettene.

Arbeidet vil pågå fra mandag kveld til fredag morgen fra mandag 18. november i tidsrommet mellom kl. 22.00-05.30, med en varighet på om lag fire uker.

Tunnelen vil ikke være stengt natt til lørdag, natt til søndag og natt til mandag i denne perioden.

Entreprenør Traftec utfører arbeidet på vegne av Statens vegvesen.

Viftefakta

36 stk
1,25 m høye
4 m brede
evetid på 25 år
levert fra England

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.132