Peab utfører grunn- og betongarbeider på Follobanen

Peab Anlegg har signert kontrakt som underentreprenør for Acciona Ghella Joint Venture på Jernbaneverkets prosjekt Follobanen. Kontraktens verdi er på 127,8 MNOK eks. mva.

Kontraktssignering. T.v. administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg og prosjektdirektør Fernando Vara Ortiz De La Torre i Acciona Ghella Joint Venture
Kontraktssignering. T.v. administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg og prosjektdirektør Fernando Vara Ortiz De La Torre i Acciona Ghella Joint Venture Foto: Peab
Sist oppdatert

Peabs kontrakt omfatter grunnarbeider og betongarbeider for riggarealene. Det skal etableres nøvendig vann og avløp for alle fasiliteter, samt fundamentering for fabrikken som skal produsere betongelementer til tunnelen og produksjonslinjer.

På Follobanen skal det bygges 22 kilometer med nytt dobbeltspor mellom Oslo sentralstasjon og Ski. Totalt 20 kilometer av traseen legges i tunnel.

Spansk-italienske Acciona Ghella Joint Venture er entreprenør på tunnelboring (TBM) i prosjektet, og skal etablere riggområde på Åsland, mellom Oslo og Ski. Riggområdet vil omfatte kontorer, boliger, kantine, elementfabrikk, betongfabrikk og andre fasiliteter Acciona Ghella Joint Venture trenger for å gjennomføre tunnelboringsprosjektet.

− Vi er fornøyde med å være en bidragsyter i det som er Norges største samferdselsprosjekt i nyere tid, sier administrerende direktør Ivar Roland i Peab Anlegg.

- Kontrakten med Peab innebærer et viktig arbeid for oss på Norges viktigste anleggsområde, og vi er sikre på at vi har valgt den riktige partneren, sier prosjektdirektør Fernando Vara Ortiz De La Torre i Acciona Ghella Joint Venture.  

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2015, og sist oppdatert 06/04 2017