Kjøper Stavdal i Sverige og Norge

Ramirent Plc kjøper Stavdal AB, et av Sveriges ledende utleieselskaper. Oppkjøpets verdi er på 158 millioner Euro, og forutsetter konkurransemyndighetenes godkjenning. Det hele forventes gjennomført senest i slutten av tredje kvartal 2019.

Stavdal har i dag 280 ansatte i Sverige og Norge, og kommer til å bli en del av Ramirent når oppkjøpet blir klart.
Stavdal har i dag 280 ansatte i Sverige og Norge, og kommer til å bli en del av Ramirent når oppkjøpet blir klart. Foto: Ramirent
Publisert

I Stavdals utleietjenester inngår bygg- og anleggsmaskiner som blant annet heiser, moduler, stillas, lifter, og håndholdte maskiner. Selskapet er spesielt stor innenfor lifter. Stavdal betjener kunder innenfor både bygg, anlegg, industri og annen servicenæring.

Helt på linje

I 2018 hadde Stavdal en omsetning på 819 millioner svenske kroner og ca fem prosent markedsandel innen maskinutleie i Sverige. Stavdal har i dag 280 ansatte i Sverige og Norge, og kommer til å bli en del av Ramirent når oppkjøpet blir klart.

I Norge omsatte Stavdal for ca 50 millioner norske kroner i 2018. De har i dag to lokasjoner på Jessheim i Akershus og Furuset i Oslo.

Ramirent opplyser at oppkjøpet er helt på linje med strategien til Ramirent. Ramirent blir markedsleder i svensk utleiebransje gjennom en sterk forbedring av posisjonen i Stockholm og Gøteborg.

I Norge er Ramirent allerede markedsleder innen utleie av maskiner til bygg- og anleggsbransjen, men dette oppkjøpet vil styrke Ramirents posisjon ytterligere i Stor–Oslo.