Denne støpeasfalten blir lagt merke til

NCC har utviklet en støpeasfalt med gode og skarpe farger. Røde sykkelveger i Oslo, Trondheim og Lillestrøm blir lagt merke til.

Sykkelfeltet i Brandvoldgata i Lillestrøm blir lagt merke til. Foto: NCC
Sykkelfeltet i Brandvoldgata i Lillestrøm blir lagt merke til. Foto: NCC
Sist oppdatert

NCC satser på støpeasfalt gjennom merkevaren Binab Spesialdekker og områdesjef Thor Kvam forteller om stor interesse for det røde asfaltproduktet.

Testlegginger

− Vi har fått et fargespekter med klare og friske farger, som bidrar til synlighet i trafikken og markerte skiller. Støpeasfalten gir godt markerte felter og økt sikkerhet for syklister og gående, sier Binab-sjef Thor Kvam.

Binab bruker en blank bitumen som gjør at det kan produseres støpeasfalt i en rekke farger gjennom å tilsette ønsket fargestoff. Foreløpig er det rød asfalt til sykkelveger som har fått mest oppmerksomhet.

− Vi har gjort en rekke testlegginger rundt om i landet og det ser veldig bra ut. Vi tror at også andre farger vil kunne slå an og vi jobber med flere interessenter, sier Thor Kvam.

Godt og holdbart

Overingeniør Roger Solli i Skedsmo kommune er så langt godt fornøyd med det røde dekket, som klart markerer sykkelfeltet i gaten.

− Jobben ble gjennomført veldig bra, og vi har forventninger om et godt og holdbart dekk, sier Roger Solli.

Han opplever at dekket gir god friksjon sammenlignet med den tradisjonelle asfalten som ligger på deler av vegen.

− Vi har lagt den røde støpeasfalten på en fjerdedel av vegstrekningen og har planer om å legge mer neste sesong. Vi får nå litt erfaring med dekket, og så vil vi gjøre en vurdering etter hvert sier han.

Få mer bra stoff først - abonner på AnleggsMagasinet, KLIKK HER