Budrundene har fortsatt på nett

Ingen syngende auksjonariuser, men salget har holdt seg oppe hos Ritche Bros.

Nettsalget har stadig økt for Ritchie Bros, nå er det rekordhøyt.
Nettsalget har stadig økt for Ritchie Bros, nå er det rekordhøyt. Foto: Ritchie Bros
Publisert

Det har bokstavelig talt vært stille rundt Rithcie Bros. sine auksjonssteder i det siste. Verdens største auksjonshus innen anleggsutstyr og annet tungt utstyr er kjent for energiske auksjoner rundt hele verden med "syngende" auksjonariuser, rullende og beltende utstyr og budgivende publikum.

Selv om auksjonene har stilnet under korona-krisen, har det tvert imot ikke vært stille på nett og nå ser Ritchie Bros en deltagelse på nett de ikke har sett maken til tidligere.

I 2019 solgte selskapet maskiner, lastebiler og utstyr for 4,6 milliarder Euro.

Over de siste to tiårene har de investert i teknologi og har sett en stødig økning i deltagelse på nettauksjoner. I dag legges 78 prosent av de vinnende budene inn via nettsidene eller appen.
Over de siste to tiårene har de investert i teknologi og har sett en stødig økning i deltagelse på nettauksjoner. I dag legges 78 prosent av de vinnende budene inn via nettsidene eller appen. Foto: Ritchie Bros

6200 budgivere på nettauksjon

I mars ble tre av selskapets europeiske auksjoner holdt på nett. Disse tidsstyrte (Timed Auctions) auksjonene ble holdt i Frankrike, Tyskland og England og bestod av 5300 objekter, som ble solgt på vegne av 460 utstyrseiere. Ritchie Bros registrerte 6200 budgivere.

I Tyskland har Meppen-auksjonen holdt på siden 2004, og er kjent særlig for jordbruksutstyr.

Deltagelserekord i Meppen

I mars ble Meppen-auksjonen holdt online med ny deltagelsesrekord på 2920 budgivere, som er en økning på 40 prosent sammenlignet med mars-auksjonen i 2019.

Noen priseksempler:

Cat 320EL solgt i Gallion, Frankrike for 83.000 Euro til Østerrike.
Volvo EC220EL solgy i Maltby, England for 56.000 Euro til Polen.
John Deere 8345R traktor solgt i Meppen, Tyskland for 135.000 Euro til Romania.

Ifølge Ritchie Bros har nettbesøk og opprettelse av kontoer på nett øk med henholdsvis 15 og 19 prosent. Brukerne av mobilappen har økt med 90 prosent.

Vi gjør oppmerksom på at RitchieBros også står bak markedsplassen Mascus.no, som i Norge driftes av vårt forlag Nordiske Fagmedier AS.