Hybeko med ny Rockscaler

Skal gi kraftig reduksjon i bortid og arbeidsbelastning.

Ved utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus, gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert bortid.
Ved utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus, gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert bortid. Foto: Hybeko
Sist oppdatert

Hybeko AS har i samarbeid med Terox og Gjerden Fjellsikring utviklet en ny borrigg montert på kurven til en 28 m høy Genie lift, skriver de i en pressemelding.

Vibrasjonsreduksjon

Ved utviklingen av Hybeko RS 85XC (Rockscaler) har HMS hatt spesielt fokus, gjennom vesentlige vibrasjonsreduksjoner og redusert bortid. Borriggen er ment å erstatte bruk av knemater til bla. boring av sikringsbolter i fjell samt til fjellrensk/fjellsikringsjobber.

Borriggen er bygget på en Genie-lift.
Borriggen er bygget på en Genie-lift. Foto: Hybeko

Alle oppgaver som kjøring av lift, boring, bytte av bor og selve boringen gjøres fra arbeidskurven. Borriggen som er luftdrevet, er avtakbar. Dette gir større fleksibilitet i forhold til annet bruk av liften.

Liften er videre utstyrt med:

integrert luft og vannslange, hengerfeste for trekk av bla. kompressor og strømaggregat. I tillegg kan liften utstyres med løfte-åk for sikkerhetsnett, samt sikkerhets tak mot eventuelt nedfall av stein.

I tillegg til sikkerhets- og HMS-installasjonene, viser resultatene at maskinen er svært kostnadseffektiv og vil spare både tid og menneskelige ressurser, i følge pressemeldingen.

Liften og bor riggen innehar alle godkjenningspapirer og de første maskinene tas i bruk av kunder i juli måned.