Engcon tredobler kapasiteten

Kjøper CNC-roboter for 90 millioner kroner for å svare på stor etterspørsel.

Engcon satster på produksjon ved å investere i nye CNC-maskiner og lokaler.
Engcon satster på produksjon ved å investere i nye CNC-maskiner og lokaler. Foto: Engcon
Publisert Oppdatert

Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Stor etterspørsel

For å møte den økende interessen ute i markedet, satser selskapet på produksjon ved å investere i nye CNC-maskiner og lokaler. Et datastyrt og helt robotisert produksjonsanlegg skal hjelpe Engcon med å dekke den store etterspørselen.

Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group og Stig Engström, grunnlegger av Engcon.
Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group og Stig Engström, grunnlegger av Engcon. Foto: Engcon

– De nye maskinene vil først og fremst brukes til å bearbeide de støpte stammene til tiltrotatorene, sier Krister Blomgren, adm. dir. i Engcon Group.

Dette er CNC:

Computer numerical control (CNC) er engelsk for datamaskinbasert numerisk styring, som handler om maskiner som ved hjelp av en datamaskin kan lage mange like og komplekse deler i metall eller andre materialer, og som programmeres i et språk som overholder EIA-274-D-standarden (også kalt G-kode).
CNC brukes ofte for å styre sveisemaskiner, freser, bor, slipere med mer i mekaniske verksteder

De ser for seg store effektivitetsforbedringer med denne investeringen, og ifølge deres beregninger vil det tredoble produksjonskapasiteten.

Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.
Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag. Foto: Engcon

Tidligere er en del av CNC-arbeidet blitt utført av en rekke leverandører på forskjellige steder. De nye maskinene som Engcon investerer i nå, vil bli håndtert og driftet av det lokale selskapet Strömsunds Kvalitetslego, noe som skal gjøre det lettere for engcon å kontrollere produksjonskjeden.