Full lineup fra Robocut

Med 75 hestekrefter og 240 newtonmeter og egenvekt er på 1,3 tonn minner spesifikasjonene kanskje mer om en personbil enn gressklipper.

CF Maskin Stange kan nå levere Robocut RC75 med 75 hestekrefter.
CF Maskin Stange kan nå levere Robocut RC75 med 75 hestekrefter. Foto: Robocut
Sist oppdatert

- Vi kan nå levere Robocut fra 28 til 75HK motor steg 5 som kan kjøres på VHO diesel med klippebredder fra 1,1-1,9M, forklarer Olav Austlid, daglig leder i CF Maskin Stange.

Klipperobotene Robocut RC28, RC56 og RC75 utgjør den nye serien med det nye designet. På fint heter det terrenggående klippere og redskapsbærere, eventuelt redskapsbærer for proffbrukere.

For proffene

RC75 er den tyngste og kraftigste i denne serien. Med Hatz dieselmotor på 75 hestekrefter og 240 newtonmeter og egenvekt er på 1,3 tonn minner spesifikasjonene kanskje mer om en personbil enn en gressklipper. Men dette er en redskapsbærer for proffmarkedet som kan klippe i 40 graders helling med gummibelter og 55 graders helling om man bruker gummibelter med pigger. '

Den kan leveres med GPS-styring, da kjører man opp ytre grense og eventuelle hindringer. Deretter kutter den gresset selv, i opptil 55 graders helling.

- Den kan kjøre brattere, men om du forsøker å overstige 70 grader stopper den selv, forklarer Austlid.

RC28 veier 480 kilo og har klippebredde på 1,1 meter.
RC28 veier 480 kilo og har klippebredde på 1,1 meter. Foto: Robocut

Minstemann

Minstemann veier 480 kilo og klipper i bredde på 1,1 meter. Noe den klarer opp til 55 graders helling takket være lavt tyngdepunkt, bred sporvidde og brede belter og 50/50 vektdistribusjon. Fjernkontrollen gir full proporsjonal styring og rekkevidden er på 150 meter. Maskinen har også GPS Autosteer.

Nyhet på traktormonterte klippearmer

På McConnel traktormonterte klipperarmer har det kommet ny Software og nye intuitive skjermer. Samt at arm programmet går ifra 3-9 til meters rekkevidde som alle kan leveres med elektronisk flyt.