To kontrakter: 2,620 milliarder

Kontraktene er tildelt henholdsvis Veidekke Entreprenør AS og Arbeidsfellesskapet NRC Bane AS og NRC Anlegg AS.

Kontrakten «UDK02 Kulvert og Løsmassetunnel» omfatter bygging av ca. 540 meter lang betongtunnel som bygges med åpen byggegrop, og går over i en ca. 290 meter lang løsmassetunnel under Strømsåsen. Arbeidene finner sted på Vestfoldbanen sør for Drammen stasjon.
Kontrakten «UDK02 Kulvert og Løsmassetunnel» omfatter bygging av ca. 540 meter lang betongtunnel som bygges med åpen byggegrop, og går over i en ca. 290 meter lang løsmassetunnel under Strømsåsen. Arbeidene finner sted på Vestfoldbanen sør for Drammen stasjon. Foto: BaneNOR
Sist oppdatert

Bane NOR har tildelt to nye kontrakter knyttet til InterCity-utbyggingen på Vestfoldbanen.

Kontraktene har en samlet verdi på 2.620 MNOK, som er i tråd med Bane NORs estimater.

Kontraktene er tildelt henholdsvis Veidekke Entreprenør AS og Arbeidsfellesskapet NRC Bane AS og NRC Anlegg AS. De omfatter store arbeider på dobbeltsporprosjektene Drammen-Kobbervikdalen og Nykirke-Barkåker.

Nytt dobbeltspor skal legge til rette for flere tog mellom Oslo og Tønsberg, og de åpnes for trafikk i 2024.

Bane NOR planlegger nytt dobbeltspor fra Drammen til Kobbervikdalen og nye og fremtidsrettede stasjoner i Drammen og på Gulskogen.
Bane NOR planlegger nytt dobbeltspor fra Drammen til Kobbervikdalen og nye og fremtidsrettede stasjoner i Drammen og på Gulskogen. Foto: BaneNOR/Anne Mette Storvik

Veidekke Entreprenør AS ble tildelt sin andre kontrakt i Drammen

For prosjektet Nytt dobbeltspor Drammen-Kobbervikdalen har Bane NOR tildelt totalentreprisen «UDK02 Kulvert og Løsmassetunnel» til Veidekke Entreprenør AS.

Kontrakten omfatter bygging av ca. 540 meter lang betongtunnel som bygges med åpen byggegrop, og går over i en ca. 290 meter lang løsmassetunnel under Strømsåsen. Arbeidene finner sted på Vestfoldbanen sør for Drammen stasjon.

Totalentreprisen har en verdi på 1.827 MNOK.

Tidligere i høst signerte Bane NOR også kontrakt med Veidekke Entreprenør AS om bygging av 6 km bergtunnel igjennom Strømsåsen i Drammen. Kulvert og Løsmassetunnel som nå er tildelt skal koble seg på denne bergtunnelen.

For å legge tilrette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen, skal Bane NOR bygge nytt dobbeltspor fra Nykirke (sør for Holmestrand) til Barkåker (nord for Tønsberg), en strekning på totalt 13,6 kilometer. Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum. Utbyggingen starter i desember 2019 og det nye sporet skal være klar til bruk i slutten av 2024. Illustrasjonen viser hvordan den nye stasjonen kan bli, sett fra parkeringsplassen.
For å legge tilrette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen, skal Bane NOR bygge nytt dobbeltspor fra Nykirke (sør for Holmestrand) til Barkåker (nord for Tønsberg), en strekning på totalt 13,6 kilometer. Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum. Utbyggingen starter i desember 2019 og det nye sporet skal være klar til bruk i slutten av 2024. Illustrasjonen viser hvordan den nye stasjonen kan bli, sett fra parkeringsplassen. Foto: BaneNOR

NRC fikk Totalentreprise for jernbaneteknikk Nykirke - Barkåker

For prosjektet Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker har Bane NOR tildelt totalentreprisen «UNB 10 Jernbaneteknikk» til Arbeidsfellesskapet NRC Bane AS og NRC Anlegg AS.

Kontrakten har en verdi på 793 MNOK. Denne kontrakten omfatter alle jernbanetekniske arbeider unntatt signal, for 13,6 km dobbeltspor fra Nykirke sør for Holmestrand, til Barkåker nord for Tønsberg.

Dette er en av de første gangene det gjennomføres en så stor totalentreprise for alle jernbanetekniske fag.

Tidligere i oktober signerte Bane NOR kontrakt med JV Salini Impregilo S.p.A og Impresa Pizzarotti & C. S.p.A fra Italia. Nytt signalsystem ERTMS ivaretas i eget prosjekt.

Denne saken ble første gang publisert 30/10 2019, og sist oppdatert 29/10 2019