døgnhvileplasser:

Nye Veier: Uthvilte sjåfører er viktig

To døgnhvileplasser skal etableres langs E18 på Langrønningen i Bamble og Grenstøl i Tvedestrand.

Det blir flere døgnhvileplasser, men det er ikke nok mener mange. Her fra E6/Rygge.
Det blir flere døgnhvileplasser, men det er ikke nok mener mange. Her fra E6/Rygge. Foto: Fredrik Saugstad
Sist oppdatert

Uthvilte sjåfører er viktig for trafikksikkerheten, står det i en melding på Nye Veiers nettsider.

Og det er vel ikke noe tvil om det...

Nå har byggherren lyst ut konkurransen for etablering og drift av to døgnhvilplasser. Døgnhvileplassene skal etableres langs E18 på Langrønningen i Bamble og Grenstøl i Tvedestrand.

- Nye Veier ønsker døgnhvileplasser som gir yrkessjåførene et godt og helhetlig tilbud. Døgnhvileplasser skal gi sjåførene anledning til søvn og hvile. De skal bidra til en komfortabel og hyggelig periode når sjåførene skal ta sine lovpålagte hvileperioder, sier Magne Ramlo, prosjektdirektør i Nye Veier for E18 Langangen-Grimstad.

Veiserviceanlegg

I tilknytning til døgnhvileplassene skal det etableres et veiserviceanlegg for å sikre sjåførene og andre veifarende et nødvendig servicetilbud.

Veiserviceanlegget bør for eksempel inneholde et godt tjenestetilbud som for eksempel betjent drivstoffstasjon, tilgang til ladestasjoner, matservering, kiosk- og eller dagligvareutsalg, nærinformasjon og aktiviteter for å redusere stillesitting, øke aktivitetsnivået og skape trivsel.

Konsesjonskontrakt

Det skal inngås en konsesjonskontrakt med den tilbyder som gir det beste servicetilbudet til våre brukere. I dette tilfelle innebærer det at leverandøren gis mulighet til å utnytte arealet iht. det fastsatte formålet og at driftsrisikoen er overført fra oppdragsgiveren til leverandøren