Mer vindkraft for Veidekke

Veidekke har signert en ny avtale med Eolus Vind AB om å bygge fundamenter og veger for 31 vindmøller nye i Sverige. De skal bygges i Bäckhammar i Kristinehamn og Degerfors kommuner.

Veidekke skal bygge veger og fundamenter til vindmøller i Bäckhammar i Kristinehamn og Degerfors kommuner i Sverige.
Veidekke skal bygge veger og fundamenter til vindmøller i Bäckhammar i Kristinehamn og Degerfors kommuner i Sverige. Foto: Veidekke
Sist oppdatert

Veidekke skal konstruere vegfundamenter og installere elektriske kabler. Prosjektet ble påbegynt rett over nyttår, og skal stå klart midt i februar 2020. De to selskapene har tidligere samarbeidet om flere prosjekter.

Prosjektet er en totalentreprise, kontraktsummen er 182 svenske millioner.

Høy prioritet

– Vi ser fram til et fortsatt vellykket samarbeid med Eolus. Dette er en profesjonell kunde som setter bærekraft og kvalitet i første rekke, akkurat som Veidekke, sier Anders Johansson, anleggsleder i Veidekke Anläggning.

– Veidekke har et sterkt team med høy kompetanse og god kunnskap om hva Eolus ser etter i leveransen. Vi gleder oss til å samarbeide om enda et prosjekt som vil bidra til å øke Sveriges produksjon av fornybar energi, sier Marcus Landelin, viseadministrerende direktør og driftsleder i Eolus.

Vindkraft er høyt prioritert hos Veidekke, som har en sterk posisjon og et omfattende kundetilbud i segmentet. Kontrakten inngår i ordrereserven for fjerde kvartal 2018.

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2019, og sist oppdatert 20/01 2019