NCC Construction har laget seriøsitetsliste:

Vil kun tillate ett ledd under kontraktspartner

NCC Construction Norways administrerende direktør Håkon Tjomsland lanserer en 8-punkts liste for å skape seriøsitet i bygge- og anleggsnæringen.

- For å sikre at vi tiltrekker oss seriøse og solide samarbeidspartnerne setter vi ekstra fokus på noen av våre kontraktbetingelser, og to sterke oppfordringer, til våre underentreprenører og leverandører, sier Tjomsland. Foto: NCC
- For å sikre at vi tiltrekker oss seriøse og solide samarbeidspartnerne setter vi ekstra fokus på noen av våre kontraktbetingelser, og to sterke oppfordringer, til våre underentreprenører og leverandører, sier Tjomsland. Foto: NCC
Sist oppdatert
NCCs seriøsitetsliste er et ledd i å øke sikkerheten på arbeidsplassene. Illustrasjonsfoto: NCC
NCCs seriøsitetsliste er et ledd i å øke sikkerheten på arbeidsplassene. Illustrasjonsfoto: NCC Foto: Jarle Nyttingnes

– Vi har nødvendig styrke til å bidra til økt seriøsitet og sikkerhet i vår næring. Derfor har vi tydeliggjort og spisset våre kontraktbetingelser, sier Tjomsland.

For å øke sikkerheten på byggeplassene er seriøsitet i alle ledd avgjørende. NCC Construction er en ansvarlig leverandør og arbeidsgiver. Selskapet krever at også underentreprenører og leverandører er ansvarlige og arbeider etter de rutiner og retningslinjer som er gjeldene for NCC.

- For å sikre at vi tiltrekker oss seriøse og solide samarbeidspartnerne setter vi ekstra fokus på noen av våre kontraktbetingelser, og to sterke oppfordringer, til våre underentreprenører og leverandører, sier Tjomsland.

8 punkter

Fokusområdene for økt seriøsitet er oppsummert i en 8-punkts liste; (NCC Constructions seriøsitetsliste):

Kun ett ledd under vår kontraktspartner (UE) tillates.

Alle underentreprenører skal være medlem i Startbank. Leverandører oppfordres til å melde seg inn.

Kun Arbeidstilsynets HMS-kort er gyldig som ID-kort

All mannskapsregistrering på byggeplasser skjer gjennom Infobric.

Samtlige som skal inn på våre byggeplasser må gjennomføre NCCs online HMS-kurs, «hel inn – hel ut».

Alle lovpålagte sikkerhetsblader for produkter våre leverandører og underentreprenører benytter i sitt kontraktarbeid skal legges inn i prosjektets stoffkartotek hos ProductXchange før arbeidet igangsettes på byggeplass.

Det oppfordres til bruk av elektronisk fakturering.

Det oppfordres til at samarbeidspartnere jevnlig oppdaterer sin oversikt over produkter og kontaktpersoner i NCCs leverandørportal.

NCC Constructions kontraktbetingelser og retningslinjer for helse, miljø og sikkerhet er integrert i selskapets kvalitetssystem (KS), som ble ISO-sertifisert av DNV i mars i år, etter kvalitetsstandarden ISO 9001 og miljøstandarden ISO 14001.

Denne saken ble første gang publisert 31/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017