23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Vil redusere eksplosjonsfare knyttet til fiskeavfall

Arbeidstilsynet har opp gjennom årene meldt om en rekke farlige hendelser tilknyttet håndtering av fiskeensilasje - et biprodukt fra fiskenæringen, med høy eksplosjonsfare.

*Saken er også omtalt på Intrafish.no og Kyst.no *

Servi Group har nå lansert en eksplosjonssikker ensilasjetank som reduserer faren for ulykker.

- Ansatte i havbruksnæringen har et av Norges mest risikable yrker. Ved å redusere eksplosjonsfaren på ensilasjetanker, kan vi bidra til å skape tryggere arbeidsplasser for de som jobber i havbruksnæringen, sier Lars Klungreseth, leder for Servi Cleanfarm, havbrukssatsingen til Servi Group.

Redusert eksplosjonsrisiko

Fiskeensilasje er konservert fiskeavfall, der fisken kvernes, tilsettes et konserveringsmiddel og oppbevares i tanker for senere bruk. Denne prosessen danner eksplosive gasser som hydrogensulfid og metan. Dette medfører en vesentlig eksplosjonsfare.

- I Servi Group jobber vi for et trygt arbeidsmiljø og tar sikkerhet på høyeste alvor. Vi ønsker å skape gode og trygge arbeidsplasser, fortsetter Lars Klungreseth.

EX-godkjent utstyr er designet med sikkerhetstiltak slik at det ikke forårsaker eksplosjon. I tillegg fører godkjenningen til krav om strengere kontroll av utstyret enn tilsvarende utstyr uten EX-godkjenning.

Servi Group er først ute i Norge med å kunne levere ensilasjetanker med denne type godkjenninger.

- Havbruksnæringen er en svært viktig næring for Norge, og en næring med et stort vekstpotensial. Derfor haster det å få ned antallet ulykker, mener Klungreseth.

 

Les hele saken på servi.no

Servi AS
Rasmus Solbergs vei 1
1423 SKI
Ski
Norge
Org. nr.: NO936370446

Kontaktperson

FG
Frida Gjøby
Digital Markedsfører
fag@servi.no

Send til en kollega

0.049