23948sdkhjf

Måsøval fikk redusert HMS-risiko og smitte med ny dødfisksug

| Medlemsnyhet | Bedrift Servi AS

De nye dødfisksugerne fra Servi Group har redusert både HMS-risikoen for arbeiderne og redusert smittefaren i merdene til havbruksselskapet Måsøval AS.

- Vi ble kjent med Servi sitt konsept for dødfisk-håndtering høsten 2021. Vi ønsket en større sugeslange tilpasset våre behov. Etter råd og innspill fra både oss, andre oppdrettere og Servi, endret vi i felleskap den tekniske løsningen, sier Harry Osvald Hansen i Måsøval og fortsetter,

- Dette innebar i korthet at vi endret sugeslangen fra åtte til ti-toms, samt at større tyngde i bunn av merden førte den døde fisken trygt igjennom en slange fra bunnen og opp, forteller han.

Slik nådde Måsøval sitt mål om å både redusere HMS-risikoen, samt å redusere smitterisikoen til fisk lenger opp i merdene.

Harry Osvald Hansen er produksjonsleder i selskapet, som er en pioner innen norsk havbruk. Hansen er født og oppvokst på Frøya, helt ytterst ute på trøndelagskysten, der Måsøval har sin opprinnelse og sitt hovedkontor.

Les hele artikkelen på servi.no


Skriv kommentar

Medlemsnyhet

Bedrift
Servi AS

Rasmus Solbergs vei 1
1423 SKI
Norge
Servi AS

Bilder & videoer

Martin Gregersen, salgssjef for Servi CleanFarmLars Klungreseth, leder for havbrukssatsningen Servi CleanFarmServi CleanPump i bruk på Frøya av Måsøval

Send til en kollega

0.079