23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

5 grunner til NOVO

Kennametal med revolusjonerende app som gir maskineringsindustrien nye og effektive måter å jobbe på.

Maskineringsindustrien står midt oppi en enorm omveltning. Kravene til økt effektivitet og produktivitet er større enn noensinne, og det er avgjørende å holde tritt med den digitale utviklingen for å lykkes i dagens marked. Teknologien fortsetter å utvikle seg i en retning hvor grensene mellom den fysiske og den digitale verden blir visket bort. Produksjonsprosesser som tidligere var helt atskilt kan nå foretas sømløst. Ideen om «Internet of Things» handler om nettopp dette. Når begrensninger for datadeling og andre hindre er fjernet, kan hele bedriften gjennom å forbinde data, programmer, enheter, infrastrukturer og prosesser, gjøre at helheten blir større enn summen av delene. Vi snakker om en fundamentalt ny måte å jobbe på.

Nettskytjenenester er i ferd med å forandre mange bransjer på måter som få kunne se for seg for bare ti eller tyve år siden. Nettskyen er enkelt forklart et nettverk av servere på Internett. Data blir lagret, styrt, behandlet og gjort tilgjengelig fra disse serverne, istedenfor fra lokale servere eller PCer. For maskinseringsindustrien er nettskyen en smartere og enklere måte å dele kunnskap og data på, og det sikrer maksimert produktivitet, tilkobling og mobilitet.

Fem grunner til hvorfor maskineringsprosesser er perfekt for «nettskyen»

1. Nøyaktighet er avgjørende når du arbeider på mikronivå
Maskinering er i mange tilfeller en avsluttende operasjon. Hvis du gjør et hull to tusendeler for stort, er det vanskelig å putte det fjernede materiale tilbake igjen. Nettskyen gjør at man lett kan håndtere store mengder data der man tidligere brukte timer på manuell tilpasning. For eksempel kan verktøyforhåndsinnstilling kreve timer med dataregistrering bare for å sette et verktøy opp i databiblioteket, og risikoen er stor for manuelle feil. Data som er lagret i skyen sikrer mer nøyaktig informasjon til maskinverktøyet. Nøyaktighet er nøkkelen for å hindre at din maskin gjør en feil på en del til flere hundretusen kroner.

2. Både virtuell og ekte maskinering krever sanntidsinformasjon
Nøyaktighet må skje på det tidspunktet skjæreverktøyet berører arbeidsstykket. Tidligere var simulering og prosessplanlegging en teoretisk jobb, mens programmerere og operatører utførte jobben «i virkeligheten». Først i det øyeblikket selve kuttingen begynte, ville man se hvilke løsning som var den riktige. Med tilkobling i skyen er det lettere å ikke bare få tilgang til dataene, men også få tilgang til disse i sanntid.

3. Data og kunnskap er nødvendig på flere steder samtidig.
Skytjenester gir økt grad av mobilitet, og tilbyr umiddelbar tilgang til verktøylister, brukskunnskap og bearbeidingsløsninger fra flere enheter – når som helst og hvor som helst.

4. Maskinering er en samarbeidsprosess når det gjøres riktig.
Vellykkede maskinverksteder har lenge kjent til hemmeligheten om kollektiv IQ. Verkstedet er et økosystem av maskiner, leverandører og personer. Hver jobb gir en mulighet til å optimalisere, og det meste av dette skjer gjennom teamarbeid. Data og kunnskap forbedrer bedrifter og team ved å utvide prosesskunnskapen, og gi bedre arbeidsflyt. Med nettskyen er det enklere enn noensinne å dele prosjektinformasjon med nettverk på tvers av landegrenser og kontinenter.

5. Maskineringsprosesser er rike på data og kunnskap.
Hvis du tror din bransje har «Big Data», har du sett våre masterkataloger? For å optimalisere maskinerings- og bearbeidingskunnskap, finner du gigabyte med ekspertise på forskjellige områder av nettskyen; prosessplanlegging, programmering, skjærende verktøy, maskineringsverktøy, og fiksturer for å nevne noen. Denne kunnskapen kan bli plassert i og distribueres gjennom nettskyen på en måte som er lettere å konsumere enn noen gang før. Denne kunnskapen kan dramatisk forbedre produktivitet og prosesseffektivitet for alt fra små verksteder til store fabrikker.

Hvordan NOVO jobber med nettskyen
Produksjonsindustrien er i rask forandring gjennom digital transformasjon. Digitalt samarbeid, teknologi og partnerskap gir bedre produktivitet og effektivitet.

Gjennom skytjenester leverer Kennametals NOVO kunnskap og mulighet til å koble stadig flere prosesser sammen.

Med NOVO kan prosessplanlegging gjøres på minutter i stedet for timer, fordi langdryg finlesning av flere kataloger for å finne produktnumre er eliminert. Dette gir en mer strømlinjeformet produksjonsprosess og økte kostnadsbesparelser.

I tillegg så kan man gjennom NOVO sjekke om man har verktøyet tilgjengelig internt via lagersystemet til Kennametal ToolBoss eller om verktøyet ligger hos leverandøren.

NOVO gir mer enn 20% produktivitetsforbedring på totalkostnaden per del, og opp til 75% tidsbesparelse i prosessplanlegging i forhold til den tradisjonelle måten å foreta maskinering på.

NOVO jobber med web-baserte løsninger som MTConnect for datainnsamling og ISO 13399 for standardisering av verktøydata.

For å laste ned gratis app og begynne å utnytte kraften i NOVO’s digitale maskineringskunnskap, gå til http://www.kennametal.com/novo eller ta kontakt med Pål Henrik hos Alf I Larsen AS på 90 76 16 60 for mer informasjon.

Alf I. Larsen AS
Vestre Svanholmen 17
4313 Sandnes
Stavanger
Norge

Kontaktperson

TN
Tore Netland
Daglig Leder
+47 51 44 35 15 tore@ail.no

Send til en kollega

0.031