23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Lavenergiuniversitet i Danmark med perforerte solskjermingslameller fra RMIG

En dynamisk og tilpasningsdyktig fasade med perforerte solskjermingslameller fra RMIG

Til Syd-dansk universitet (SDU) er mer enn 4500 kvm presisjonsperforerte aluminiumsplater fra RMIG brukt til å forme et effektiv og miljøvennlig solskjermingssystem.
Den nye Kolding Campus ved Syd-Dansk universitetet er brukt av mer enn 2000 studenter. Bygget er det første lavenergiuniversitet i Danmark og den slående trekantformede konstruksjonen er blitt et betydelig landemerke for byen.

ET TREKANTET LANDEMERKE
Den 5 etasjes høye bygningen er tegnet av Henning Larsen Architects. Et av hovedmålene med prosjektet var å finne en bærekraftig og miljøvennlig løsning. Det trekantete motivet gjentar seg gjennom bygget i forskjellig former og gir bygget en dynamisk effekt og åpenhet.
I tråd med temaet for bygget ble ca 4500 kvm perforerte aluminiumspaneler produsert og levert av RMIG. Disse ble satt sammen som ca 1600 trekantede skjermer som deretter ble montert på byggets utvendige vegger. Følere som måler lys og varme styrer et mekanisk system som justerer vinklene på de 3mm tykke skjermene ved hjelp av små motorer. Dette er bare en av flere detaljer ved bygget som bidrar til å redusere energiforbruk.
RMIG har utstrakt erfaring i å finne miljøvennlige løsninger med solskjermingselementer som har innovativ perforert form som gjør dem både funksjonelle og inspirerende. Det perforerte mønsteret som er brukt på fasaden ved SDU er tegnet og justert i følge solskjermingsvinkel på 30 grader. Vinkelen gir en optimal balanse mellom lys og energi som beveger seg inn og ut av bygget. Brukerne inne i bygget opplever at lyset inne er dynamisk mens inneklima i lokalene langs fasaden holdes behagelig og utsikten til området utenfor bygget er bevart.

Et levende bygg
RMIG har brukt sitt karakteristiske ImagePerf på fasadepanelene som er produsert av 3 mm tykk eloksert aluminium. De trekantede solskjermingselementene er montert av Eiler Thomsen Alufacader og gir fasaden et levende og dekorativ uttrykk. Når stengt, ligger lamellen flat til bygget, mens de peker utover når de er halv- eller helåpent. Henning Larsen Architects beskriver målet med den perforerte fasaden på denne måten: Om kvelden vil lyset fra innsiden strømme gjennom det perforerte mønstret og gjøre at fasaden virker gjennomsiktig. Forbigående eller studenter på vei til eller fra universitet vil får et umiddelbart inntrykk av aktivitetene som foregår på området. Dette samspillet sikrer kontakt mellom byggets inneliv og tilskueren utenfor.




Fakta bak det trekantede landemerket
Til Syd-dansk universitet (SDU) er mer enn 4500 kvm nøysomme perforerte aluminiumspaneler levert av RMIG brukt til å forme et effektiv og miljøvennlig solskjermingssystem.

Råmaterial: Aluminium 5005 EQ
Mønster: RMIG ImagePerf
Tykkelse: 3mm
Overflatebehandling: Natureloksert N1
Arkitekter: Henning Larsen Architects


Prosjektet Kolding Campus Syd-dansk universitet ble håndtert under RMIGs dedikerte program for arkitekt og byggsegment, City Emotion. Konseptet assisterer arkitekter og bygningskontraktører i å realisere sine mest ambisiøse arkitektoniske prosjekter.

RMIG AS
Lillevarskogen 14
3160 STOKKE
Sandefjord
Norge
Org. nr.: NO915176402

Kontaktperson

BT
Bjørn Torvund
Key Account
+47 92626434 bto@rmig.com

Send til en kollega

0.047