23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Monitor ERP System - vant bærekraftpris for funksjonalitet som vil hjelpe industrien

«Vi er utrolig beæret over å få denne prisen», sier prosjektleder for forretningsutvikling i Monitor ERP System, Maria Sundin Flöjt. «Det er et bevis på at vi fokuserer på tidsriktig funksjonalitet i vårt system.»

Hannovermessen, verdens største industrimesse, er en svært viktig arena for å følge teknologiutviklingen innen automatisering og robotisering, energi, smart produksjon, leverandørindustri og R&D. Under messen arrangeres Factory Innovation Awards, og i år pekte ekspertjuryen ut Monitor ERP System som vinner av prisen «The sustainable factory». Og det til og med før den banebrytende, nye teknologien er offisielt lansert!

Og teknologien det er snakk om, er altså Sustainability by Monitor, som fra september vil være en standardfunksjon i Monitor G5, både for eksisterende og nye kunder. 

«Vi i Monitor ERP System tar bærekraft på alvor og har satt i verk omfattende prosesser for å møte kravene til bærekraft og miljøbevissthet», sier Atle Karlsrud, salgssjef i Monitor ERP System Norge. «Med Sustainability by Monitor vil våre kunder kunne måle sitt klimaavtrykk, evaluere resultatene og innføre strategiske tiltak for å redusere klimagassutslipp og ressursforbruk.»

ROBUST LØSNING

Prosessen startet i august i fjor, og kun et drøyt år senere vil det altså være en fiks ferdig standardfunksjon i Monitor G5.

«Det har vært noen utfordringer underveis. Å skape standardiserte funksjoner tilpasset tusenvis av forskjellige kunder er en kompleks oppgave, men gjennom nært samarbeid med våre kunder har vi utviklet en robust løsning som møter kundenes spesifikke behov på best mulig måte», forteller Fredrik Tåneland, en av utviklerne bak Sustainability by Monitor. 

«Med den nye funksjonen får Monitor-kunder mulighet til å komplettere sine eksisterende data med viktige parametere som komponentinformasjon og CO2-utslipp fra transport/frakt. Dette vil gjøre det enklere å registrere miljøpåvirkning helt ned på produktnivå og identifisere områder der bedriften kan gjøre forbedringer. Det vil ikke bare føre til mer bærekraftig produksjon, men kan også innebære betydelige kostnadsbesparelser og øke langsikt lønnsomhet.»

NYTT REGELVERK

Høsten 2022 vedtok EU nye regler for rapportering av bærekraft, kalt CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Rapporteringen vil bli mer omfattende enn den som gjelder etter regnskapsloven i dag. CSRD må innlemmes i EØS-avtalen, og det er uklart når det vil skje. Det kan således ta noe tid før det nye regelverket vil gjelde for norske selskaper. Foreløpig ser det ut til at de nye reglene vil få mindre betydning for små og mellomstore bedrifter (SMB), men dette er et område i rask utvikling.

 

Fremover blir det viktig at rammeverk og forventninger som påvirker SMBene er av et hensiktsmessig omfang og greit å gjennomføre også med begrensende ressurser til å vurdere og fremstille informasjon, skriver NHO i en kommentar til det nye regelverket.

 

Monitor ERP System
Karenslyst alle 53
0279 Oslo
Oslo
Norge

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031