23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Jungheinrich starter produksjon i ny fabrikk i Chomutov, Tsjekkia

Jungheinrich har startet produksjonen ved sin nye fabrikk i Chomutov, Tsjekkia. Etter en byggeperiode på rundt ti måneder rullet den første trucken, en skyvemasttruck av typen ETV 216i, av produksjonsbåndet den 6. juni. Takket være det nye produksjonsstedet, som dekker et område på rundt 37 000 kvadratmeter, vil det bli skapt over 350 nye arbeidsplasser lokalt. Prosjektbudsjettet er på rundt 60 millioner euro.

For Jungheinrich representerer den nye produksjonsfabrikken en sentral del av målet om å nå vekstmålene i sin "strategi 2025+" og øke selskapets effektivitet og lønnsomhet. Sabine Neuß, medlem av konsernledelsen Management Technics i Jungheinrich AG, sier: "Med den nye fabrikken utvider vi kapasiteten innenfor produksjonsnettverket vårt i Europa og sikrer at den stadig økende etterspørselen etter vårt materialehåndteringsutstyr også kan imøtekommes i fremtiden. I Chomutov har vi bygd en av de mest moderne produksjonsfabrikkene for gaffeltrucker i verden. Jeg er veldig stolt av det og gleder meg over at produksjonen nå har startet."

Den nye fabrikken opererer for øyeblikket med ett skift. På sikt vil fabrikken gå over til tre skift for å produsere døgnet rundt. Jungheinrich planlegger å gradvis flytte hele produksjonen av POWERLiNE skyvemasttrucker til fabrikken i Chomutov. Flyttingen vil frigjøre ekstra kapasitet ved Norderstedt-fabrikken, som selskapet vil bruke til videre vekst. Ved Norderstedt-fabrikken vil Jungheinrich utvide produktutvalget for å inkludere deler av andre plukktrucker.

Jungheinrich har som mål å skape bærekraftige verdier. Derfor er det lagt spesiell vekt på effektivitet og bærekraft i utformingen av den nye fabrikken. Alt utstyret på fabrikken, fra arbeidsplasser til komplekse produksjonsfasiliteter, inkluderer moderne teknologi, som et nytt produksjonskontrollsystem. I tillegg til bruk av grønn strøm og installasjon av varmepumpe, sikrer spesiell termisk isolasjon i kontorområdet ytterligere energisparing. Jungheinrich reduserer sitt vannforbruk ved hjelp av utstyr for oppsamling av regnvann. Videre er fabrikken plassert på et 1,5 hektar stort grøntområde med innfødte busker og trær, som bidrar til å fremme det lokale artsmangfoldet.

Den første skyvemasttrucken fra Chomutov blir sendt til "MARIE" i Frankrike, en av de viktigste selskapene på det franske markedet for ferdigmat og pasta. ETV 216i er en del av Jungheinrich sin POWERLiNE-linje med integrerte litiumionbatterier. Den regnes som den mest kompakte og kraftige skyvemasttrucken i sin klasse.

Jungheinrich Norge AS
Alf Bjerckes vei 30
0596 Oslo
Oslo
Norge
Org. nr.: NO914763436

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047