23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Dansk overflatekonsern overtar DuoZink

DOT A/S har per 4. juli overtatt varmforsinkingsbedriften DuoZink AS i Stokke. Dermed får det danske overflatekonsernet sin første lokasjon i Norge. Et naturlig skritt, uttaler ledelsen.

Med oppkjøpet av DuoZink styrker DOT nok en gang posisjonen sin på det nordiske markedet. Den nye fabrikken ligger i Stokke, cirka 100 kilometer fra Oslo. Selv om Sandefjord er den nærmeste store byen, er det især den korte avstanden til hovedstadsområdets industri som gjør perspektivene for oppkjøpet særdeles attraktive. Alle medarbeiderne i DuoZink fortsetter i uendrede forhold, og en av de tidligere eierne, Johnny Theigmann, fortsetter som direktør. Det var et generasjonsskifte i eierkretsen som banet vei for kjøpet og gjorde avtalen opplagt for begge parter. Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør i DOT A/S, gleder seg til å ta imot de norske kundene og presentere dem for overflatekonsernets mange full-service-ytelser. Han mener at en etablering i Norge er et naturlig skritt etter en rekke svenske fabrikkoppkjøp.

«Tiden er moden for å gå inn på et nytt marked. Markedsposisjonen vår i Danmark og Sverige er solid, og som en ledende skandinavisk aktør, er det naturlig å se mot Norge også. Da muligheten for å overta DuoZink dukket opp, lyttet vi oppmerksomt. Det er en veldrevet bedrift som på mange måter allerede ligner en DOT-fabrikk», sier Henrik Steen-Jørgensen og hentyder til at man også i Norge bruker miljøvennlig produsert lavkarbon-sink til varmforsinking og har et omfattende logistikknettverk med blant annet faste ruter til Oslo. Den klare ambisjonen er å føre bedriften frem mot ytterligere vekst i samme ånd som før.
«Vi har overtatt en sunn bedrift med flinke og engasjerte medarbeidere. Vi gleder oss til å utvikle fabrikken med stor respekt for den eksisterende kulturen», understreker Henrik Steen-Jørgensen.

Absolutt beste løsning
DuoZink AS ble etablert i 2003 med Bjarne Kihle og Johnny Theigmann i spissen. Eierkretsen var enig om å selge bedriften til en nordisk aktør med praktisk erfaring i drift og videreutvikling. Mens Bjarne Kihle nå går av med velfortjent pensjon, blir Johnny Theigmann direktør for DOTs aktiviteter i Norge, noe han gleder seg veldig til.

«Det blir et nytt kapittel i arbeidslivet mitt, og jeg gleder meg til å bli en del av DOT-familien. Dette er den absolutt beste løsningen for DuoZink-medarbeiderne, Bjarne og meg selv. Vi kan se fremover mot nye mål og fortsette utviklingen av bedriften», sier Johnny Theigmann.

13 fabrikker nå
Med etableringen i Norge har DOT nå 13 fabrikker i Norden. Sju fabrikker i Sverige med Haga Galvanisering i Jönköping som siste skudd på stammen, fem fabrikker i Danmark, hvorav DOT Steel Coating utelukkende utfører pulverlakkering, og nå DOT DuoZink i Stokke. Partene er enige om ikke å opplyse kjøpesummen.

Bildetekst: TAR OVER: DuoZink i Stokke har blitt solgt til det danske overflatekonsernet DOT. Fra venstre mot høyre ses Arild Holt, styreleder i DuoZink, Bjarne Kihle, styremedlem i DuoZink, administrerende direktør i DOT, Henrik Steen-Jørgensen, Johnny Theigmann, direktør i DuoZink og DOTs styreleder Per Kristensen. Foto: DOT AS

DOT DUOZINK AS
Borgeskogen 67
3160 Stokke
Sandefjord
Norge
Org. nr.: NO985853304

Kontaktperson

Johnny Theigmann
Daglig Leder
+47 92 62 42 45 joth@dotduozink.no

Send til en kollega

0.047