23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Nå kan enkodere for wiretråk også kommunisere via IO-Link.

-

Enkodere brukt i sammenheng med wiretråk har en bred anvendelse innenfor områder som lagerstyring og produksjon. Nå introduseres enkodere som kan direkte implementeres i miljøer basert på den raskt voksende IO-Link-protokollen.

Wiretråkløsninger oversetter i hovedsak lengde eller høyde til data som kan vises på en skjerm eller sendes videre til automatiseringsløsninger. Et godt eksempel er førerløse plukke- og transportsystemer i lagerprosesser, eller data som viser posisjonen til en teleskoparm på en kran. Løfteutstyr trenger også nøyaktige data om høyde og posisjon.

Hos Hans Følsgaard har vi erfaring med å levere nøyaktige løsninger for wiretråk, og de samarbeider tett med det tyske selskapet Kübler for å kombinere mekanisk wiretråk med enkodere som kan levere den nødvendige presisjon og hastighet for ønskede anvendelser. Det nye her er at produktene nå også er kompatible med IO-Link-protokollen.

Dette gir økt interesse for IO-Link-protokollen, som er på vei til å bli en standard for styring innenfor produksjonsindustrien, lagerstyring, logistikk og andre områder hvor enkelhet, skalerbarhet og kostnadseffektivitet er viktige faktorer. Det blir enklere å legge til sensorer og andre enheter i et IO-Link-miljø, noe som også gjør det enklere å bruke wiretråk med enkodere.

Følsgaard, ser frem til å tilby kundene en enklere vei til nøyaktige wiretråkløsninger via IO-Link: "De nye enkoderne er basert på velkjent, robust teknologi som tidligere, er IP67-sertifisert og kan kobles til mekaniske wiretråk med lengder opptil 42,5 meter."

Sendix M36-enkoderne introduseres i en IO-Link-versjon 1.1 i henhold til IEC 61131-9, med to profiler: Kübler Smart Sensor og Kübler Standard. De nye enkoderne kan kommunisere via IO-Link og er robuste nok til å tåle støt og vibrasjoner. De fungerer i et bredt temperaturområde fra -40 °C til +85 °C.

 

Mekaniske wiretråk finnes i lengder fra 0,3 meter til 42,5 meter. De er klargjort for bruk med de nye IO-Link-enkoderne og kan leveres i ulike produktklasser. Montering av enkoderne kan være fast eller utskiftbar etter behov, og de leveres med ulike typer wirer og festemetoder.

 

LCD Touch Display 573T-IO kan brukes som grensesnitt i henhold til IO-Link-versjon 1.1 og i samsvar med IEC 61131-9. Den kan vise to verdier samtidig, hvis ønskelig, og den kan betjenes med hansker takket være den følsomme berøringsskjermen.

 

IO-Link spiller en nøkkelrolle for Industri 4.0, som refererer til den nåværende industrielle revolusjonen der den digitale og fysiske produksjonen smelter sammen i intelligente, automatiserte løsninger. Med sin skalerbarhet, fleksibilitet og enkel håndtering av data tilbyr IO-Link en ny grad av enkelhet og smidighet. Dette er realiteten som de nye wiretråkløsningene med IO-Link-enkodere adresserer og drar nytte av.

Hans Følsgaard AS
Bark Silas Vei 8
4876 Grimstad
Grimstad
Norge

Kontaktperson

Steffen Bie Paulsen
Country Manager
+47 37 09 09 43 spa@folsgaard.com

Send til en kollega

0.031