23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

5 ting å tenke på når du skal velge sveisebord

Trenger du et sveisebord? Da er det en del ting å tenke på for å være sikker på at du velger riktig sveisebord for din virksomhet!

Å velge riktig sveisebord er viktig for at sveisingen skal bli effektiv, sikker og ergonomisk. En sveisebenk  er designet for å tåle de høye temperaturene og tunge maskinene som sveising innebærer. 

De er også utformet for at du som sveiser skal få en stabil arbeidsflate. Med en komplett sveisestasjon kan du redusere tiden som trengs for å bearbeide materialer og å sveise.

Det er mange virksomheter som jobber med nettopp sveising. Noen eksempler er innen bilindustrien for å konstruere karosseri, ved båtbygging, metallbearbeidingsarbeid samt innen bygg- og anlegg.

Når du skal velge et sveisebord kan det være vanskelig å vite hva du skal tenke på, og avhengig av hvor mye eller hva du skal sveise kan kravene til bordet variere. For at du skal kunne ta et godt valg som gjenspeiler dine behov har vi satt sammen en liste over faktorer du bør ha i tankene når du skal kjøpe et sveisebord.

5 ting å vurdere ved kjøp av sveisebord

1. Materiale
Hva sveisebordet er laget av er en viktig faktor å vurdere for å sikre holdbarhet og funksjonalitet. Hvilket materiale ditt sveisebord skal ha avhenger av dine spesifikke behov og prosjekter. Sørg for å velge et bord laget av kvalitetsmaterialer som tåler høye temperaturer og tøff slitasje. Sveisebord kan lages av mange forskjellige materialer, her er to populære materialvalg:

Aluminium
Dette materialet leder varme og er korrosjonsbestandig, noe som gjør at det kan brukes i de fleste arbeidsmiljøer, både tørre og fuktige - og det kan også brukes utendørs. Materialet kjøles nedraskt. 

Sveisebord i aluminium har lavere vekt og er derfor lettere å flytte ved behov. Det passer godt for for eksempel mindre sveisejobber og sveising av tynne og sensitive materialer.
 
 Stål
Et sveisebord laget av stål er svært allsidig og med enestående holdbarhet og levetid, og de er utmerkede valg hvis du jobber med tyngre sveising. Disse bordene tåler varme og høye temperaturer uten at arbeidsflaten smelter eller mister formen.

Det solide materialet gjør at bordet blir stabilt. Det passer utmerket for de fleste arbeidsplasser der generelle sveiseoppgaver forekommer. Hvis du er ute etter et holdbart, stabilt og pålitelig sveisebord som skal tåle tøffe påkjenninger bør du satse på et sveisebord i stål!

I tillegg til disse to materialene kan du også finne rustfrie sveisebord og bord i andre materialer. Tenk over hvilke materialer som passer best for dine behov og krav.

2. Størrelse
Også størrelsen på sveisebordet spiller en rolle for sveiseprosessen. Velg et bord som er stort nok for arbeidet som skal utføres. Ta også hensyn til rommets størrelse og utforming når du bestemmer deg for hvilket sveisebord du skal ha. 

Hvis bordet er for stort, er det en risiko for at det blir trangt, og hvis du velger et for lite, er ikke arbeidsflaten tilstrekkelig, noe som igjen kan påvirke produktiviteten negativt. Det er også viktig at sveisebordet du velger har en belastningskapasitet som kan håndtere vekten av sveisen.

3. Justerbarhet & ergonomi
Det finnes ulike typer sveisebord å velge mellom, og en av de vanligste er et fast sveisebord. Dette er et sveisebord med en fast høyde. Et slikt bord tilbyr en stabil og robust arbeidsflate - og de er enkle å kombinere med annen innredning og utstyr.

Når det gjelder ergonomi, finnes det andre gode alternativer. Ergonomi er noe man ikke bør inngå kompromisser med uansett hva man jobber med. Derfor er det bra at det finnes hev- og senkbare sveisebord.
 
 Med et justerbart sveisebord får du en fleksibel løsning med muligheten til å justere høyden slik at du finner en behagelig og ergonomisk arbeidsstilling samtidig som du kan redusere risikoen for skader, sykdommer og tretthet.

Dessuten får du muligheten til å enkelt veksle mellom stående og sittende arbeid, noe som kan gagne produktiviteten. Hvis flere personer skal bruke bordet, er det også en fordel å velge et hev- og senkbart sveisebord slik at alle kan få muligheten til å jobbe mer ergonomisk.

Sørg også for at sveisebordet har justerbare føtter slik at det kan stå stabilt, enten det er jevnt eller ujevnt underlag. Hvis du får bordet til å stå stabilt og plant blir sveisingen enklere.

Les mer her

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.032