23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

Slik sorterer du avfallet basert på tippcontainerens farge [Guide]

På arbeidsplasser med store mengder avfall kan du forenkle bedriftens avfallssortering ved å velge tippcontainere i ulike farger! Men hvilke farger bør man ha? Og hva er poenget med å sortere avfall?

Ifølge forurensningsloven skal alle som driver en virksomhet treffe tiltak bla.a. for å:

  • Redusere avfallsmengden
  • Redusere mengden skadelige stoffer i materialer og produkter
  • Redusere de negative effektene av avfall
  • Resirkulere avfall

At bedrifter jobber med avfallssortering er avgjørende for å redusere vårt klimaavtrykk og samtidig fremme resirkulering. Resirkulering og  sortering av avfall følger også retningslinjene som er satt av EU for å nå klimamålene og omstille til en sirkulær økonomi. 

Gjennom effektiv resirkulering og gjenbruk kan vi redusere mengden avfall som havner på deponi, og på den måten jobber vi for å få et bedre miljø. Resirkulering reduserer også behovet for å utvinne nye råvarer, sparer energi og reduserer karbondioksidutslipp.

Kildesortering - tippcontainere i ulike farger gjør det enkelt
Farge er en enkel måte å oppnå effektiv avfallssortering på. EU har undersøkt hvilke farger som ofte assosieres med ulike typer avfall for å lette avfallshåndteringen både hjemme og på jobben.

På mange arbeidsplasser brukes avfallscontainere for å samle søppel – spesielt hvis det dreier seg om større mengder. Innen bygg- og anleggsbransjen, industrien, på sykehus, lager og lignende, samt også på enkelte offentlige steder, er tippcontainere svært nyttige.

Fargede tippskuffer har mange fordeler: de letter avfallssorteringen, øker effektiviteten og minsker risikoen for at feil avfall havner på feil sted.

Ved å velge ulike farger på dine containere følger du EU's retningslinjer og gjør avfallshåndteringen på jobben mye enklere – og fremfor alt, TYDELIGERE.
 
Vi på Cowab har derfor fulgt EU og renovasjonsetatens anbefalinger og satt sammen en enkel guide over hvilke farger som kan brukes på tippcontainere for å representere ulike typer avfall. 

BLÅ = papir, bølgepapp og pappesker. 

RØD = Miljøfarlig avfall. Dette inkluderer ting som er eksplosive, brannfarlige, smittefarlige, etsende og giftig avfall. 

HVIT = Plast. Det kan være plastposer, plastfilm, plastmøbler og plastemballasje osv. 

ORANSJE = Brennbart avfall. Dette inkluderer for eksempel tre, byggematerialer som ikke er behandlet med impregneringsmidler, plantemateriale og løv. 

GUL = Tekstilavfall. Klær, gardiner, møbeltekstiler og lignende kan kastes i tekstilavfallscontainere. 

BRUN = Komposterbart avfall. Matrester, halm, gress, plantemateriale og annet hageavfall kan sorteres som komposterbart avfall. Husk at hvis du skal kaste matrester og lignende, kan det være lurt å ha en tippcontainer med lokk. 

GRØNN = Glass. Flasker og andre glassgjenstander regnes som glassavfall. 

GRÅ = Metallavfall. Avfall av rustfritt stål, aluminiumsfolie, metallrammer, kobberledninger og -lister, metallskrot og stålplater regnes som metallavfall.  Det er viktig å

Merke seg at fargene kan variere mellom EU-landene.

Hvis du ikke ønsker ulike farger på dine tippecontainere, er det viktig at du finner andre alternativer for tydelig merking. Hver container bør være tydelig merket med et ikon eller bilde som representerer hvilken avfallstype den er beregnet for.

Dette forenkler avfallshåndteringen og forbedrer arbeidsmiljøet samt effektiviteten i sorteringen.

Hos oss på Cowab finner du et imponerende utvalg av tippcontainere. I tillegg til de vanlige variantene har vi også solide Heavy Duty-containere som har ekstra forsterkninger for å tåle tøffe forhold, og våre rustfrie tippcontainere er optimale løsninger for fuktige arbeidsmiljøer. Ta gjerne kontakt med oss så forteller vi mer om hva vi kan tilby, eller les mer om våre tippcontainere her.

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.064