23948sdkhjf
Del siden
Sponsored content

6 smarte ting du kan bruke en fatvarmer til

En fatvarmer har overraskende mange bruksområder og kan spare bedriften for mye tid. Her gir vi deg flere smarte måter å bruke den på!

Hva er en Fatvarmer?
En fatvarmer brukes til å opprettholde temperaturen eller varme opp temperatursensitive materialer i et fat eller en tønne. Den kalles noen ganger også for  tønnevarmer eller båndvarmer. 

Fatvarmeren spennes fast rundt fatet, og ved hjelp av termostaten setter du ønsket temperatur. Dermed forhindrer du at innholdet fryser, og at det holder ønsket viskositet - med andre ord hvor tyktflytende væsken er. 

En fatvarmer er svært lett å bruke, og du kan koble den til på sekunder, enten det er snakk om et stålfat eller plastfat.

Derfor trenger du en fatvarmer
1. Smelting og forvarming
Noen ganger trenger du å smelte eller varme opp et materiale før bruk, og da er en fatvarmer genial. Du slipper å ha væsken eller materialet over i en annen beholder først, men kan varme det opp direkte i fatet.
 
Dette kan være nyttig for eksempel innen næringsmiddelindustrien, som når du trenger å forvarme honning. Et annet eksempel er oppvarming av såpeolje til såpeproduksjon. Fatvarmeren lar deg sakte og kontrollert varme opp produktet uten å risikere at kvaliteten blir forringet. 

2. Holde temperaturen
En del materialer må oppbevares under bestemte temperaturer for å bevare egenskapene sine ved bruk. Heller enn å varme opp et helt lager eller annet rom kan du langt mer energieffektivt regulere temperaturen direkte på fatet.

Eksempler på slike stoffer er epoksy, harpiks, isoleringsskum og andre kjemikalier. Hvis epoksy for eksempel blir for kald, vil den ikke kunne reagere med andre kjemikalier senere. 

3. Kan brukes både utendørs og innendørs
Siden fatvarmeren kan benyttes både ute og inne, gjør det at arbeidsprosessene går langt enkere spesielt ved transport av fatene. Det gjør også at du kan utnytte lagerplassen bedre, selv om temperaturen i utgangspunktet er for høy eller for lav for oppbevaring av kjemikaliene eller stoffene. 

4. Aktivering av kjemiske reaksjoner
Du kan også bruke tønnen eller trommelen til kjemiske blandinger som trenger et visst varmenivå. Fatvarmere kan være svært nyttige for å gi varme til kjemiske reaksjoner. Vi kan igjen bruke epoksy som et eksempel:  Epoksy må varmes opp til en bestemt temperatur før blanding med andre kjemiske stoffer. Fatvarmere kan brukes til å nå den temperaturen i løpet av kort tid, få igang reaksjonen og gjøre epoksyen raskt klar til bruk.

5. Regulere viskositet
Væsker og stoffer som blir svært tyktflytende når de blir kalde vil være vanskelig å håndtere, helle og bruke. Du vil spare mye tid ved å sørge for en mer flytende konsistens, et bruksområde perfekt for fatvarmeren. Dette gjør også at du har lite restprodukt igjen i tønna, da det er langt enklere å tømme ut alt. Det kan for eksempel være vaselin, lanolin, oljer, fettstoffer og smør.Noen stoffer er også slik at om de blir for varme eller for kalde er det vanskelig å få dem tilbake til ønsket viskositet, i noen tilfeller kan det til og med ødelegge produktet.

6. Dekontaminering
For enkelte væsker og harpikser må de hele tiden ha høyere temperaturer enn romtemperatur for ikke å bli forurenset. Hvis dette er tilfellet med produktet ditt, kan du enkelt imøtekomme dette behovet ved å bruke en effektiv fatvarmer.Fatvarmeren er dermed optimal for bruk i industrier, verksteder, landbruk, næringsmiddelindustrien og andre arbeidsplasser med fat som inneholder for eksempel olje, fett, harpiks, diesel, voks og andre industrielle væsker.

Det finnes flere ulike fatvarmere på markedet, beregnet på ulik bruk og med mulighet for ulike temperaturer. Våre fatvarmere er av svært høy kvalitet og de produseres i Danmark, noe som gjør dem perfekte for nordiske forhold.

Det viktigste er at du velger en fatvarmer beregnet på profesjonell bruk, slik at du kan være trygg på at fatenes innhold holder riktig temperatur og at fatvarmeren er pålitelig og holder lenge. Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker hjelp til å velge riktig fatvarmer for ditt bruk, eller se våre fatvarmere og tilbehør i nettbutikken. 

Cowab AS
Myrvangvegen 14
2041 KLØFTA
Ullensaker
Norge
Org. nr.: NO993380407

Kontaktperson

Send til en kollega

0.095