23948sdkhjf

Linda fra Lillehammer: - Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg angrer ikke ett sekund”

  • Sjåfør: Linda Jordbruen
  • Bosted: Fra Lillehammer bosatt i Ringsaker.
  • Kjører: Mjøsdistriktet / Innlandet
  • Bil: Scania R580 2019-modell tippbil
  • Transporterer: Alt av masser, fra ferdigvarer til jord og stein.
  • Linda har kjørt lastebil i seks år, og har jobbet for Kindlistuen & Dahl helt siden hun fikk førerkort på lastebil i juni 2017.
  • Instagram: @liin_daa

"Jeg visste ikke helt hva jeg ville jobbe med etter videregående. Jeg forsøkte litt forskjellig, men ble ikke helt tilfreds. Etter hvert begynte jeg å leke med tanken om maskiner og anleggsbransjen. Jeg tok kontakt med en kompis som var i gang med 19 ukers kurs.

Jeg syntes yrkessjåfør virket veldig spennende og utfordrende, så sånn ble det. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg valgte å ta førerkortet på tungbil.

Den første dagen jeg kunne kjøre helt alene husker jeg godt. Endelig var dagen her, sommeren 2017. Jeg gledet meg helt enormt, men jeg var også litt smånærvøs. Jeg hadde da fått jobb hos Kindlistuen & Dahl på Øyer i Gudbrandsdalen, og fikk kjøre en av tippbilene til bedriften. En Scania R620 2012-modell tippbil.

Jeg fikk på det første lasset på Øyer, og satt på musikk på anlegget. Sola strålte og smilet mitt gikk nesten rundt da jeg satte ferden oppover til Mosetertoppen på Hafjell. Jeg kjente på en utrolig stor mestringsfølelse over hva jeg hadde fått til, og kunne ikke vært mer stolt av meg selv.

Utfordringer som yrkessjåfør møter man stort sett på hver dag, men det er nettopp det som gjør dette til en spennende og god jobb. Det kan være alt fra trange plasser hvor jeg skal laste eller losse, til dårlige veier og vanskelig føre. Jeg har møtt på mange utfordringer på de årene jeg har kjørt. Blant annet glatte og smale fjellveier hvor kjettinger og manuelt gir er tingen for å klatre oppover bakkene.

Jeg kan ikke skryte på meg å ha kjørt Norge rundt, men bare det er strålende sol liker jeg meg egentlig godt på "bygda". Jeg trives jo med all kjøring, da det er med på å gi meg en variert og utfordrende hverdag.

I hverdagen er det viktig for meg at jeg trives i jobben min. Det er veldig godt å ha ålreite og snille kollegaer som alltid stiller opp.

På fritiden er jeg med venner og nære. Garasjen er full av leketøy som snøscootere, vannscooter og Volvo Amazon Herregårdsvogn, så noe av tiden brukes også på det. Ellers så brukes det noe tid på oppussing."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109