23948sdkhjf

Sandvik: Lanserte ny topphammer-innovasjon

Tung topphammer-innovasjon på Conexpo 2023 forrige uke da Sandvik lanserte sin nye Ranger DX910i.

Produsenten omtaler det som flaggskipmodellen i den oppdaterte riggfamilien Ranger. 

Riggene dekker et bredt spekter av bruksområder for gruve- og anleggsindustrien. Ranger DXi-familien har dekningsområde på 55 kvadratmeter (592 kvadratfot).

Nytt optimalisert boresystem

RD925 og RD927, er de ideelle borhammerne for de vanligste hullstørrelsene på 89 og 102 millimeter (3½ og 4 tommer), forteller Sandvik i en pressemelding. Det skal gi bedre produktivitet og borenøyaktighet med det forbedrede borstålet.

Borhammerserien er nå komplettert med en ny, større RD930C-modell med patentert lang stempel-struktur. Det lange stempelet genererer optimerte, lange trykkbølger og utvider hullområdet til størrelser som til nå bare var mulig i mykt fjell - opptil 140 millimeter (5½ tommer) i mye tøffere og hardere bergforhold.

Det nylig lanserte borstålet, CT55 og CT67, tilbyr opptil 20 prosent høyere penetrasjon. Det  buede gjengesystemet gir en robust kobling for å matche den høyere effekten, og opprettholder fortsatt lave stressnivåer i kritiske gjengeforbindelser. Resultatene av omfattende feltforsøk er tydelige: opptil 15 prosent høyere produktivitet, 30 prosent lengre levetid og 15 prosent lavere drivstofforbruk.

Avanserte digitale løsninger

Den nye Ranger DXi-familiens raskere boring betyr høyere penetrasjon og flere borede meter hvert skift, uten å øke energiforbruket, hevdes det i meldlingen.

Det innovative styringssystemet for hydraulikk og luft reduserer gjennomsnittlig drivstofforbruk med 23 prosent, noe som gir en betydelig reduksjon både i utslipp og i de totale driftskostnadene.

Ranger DXi er den første overjordsriggen som er kompatibel med "My Sandvik Productivity", som sikrer utstyrets effektivitet med detaljerte diagnose- og bruksdata. Flåteytelsen kan overvåkes gjennom brukervennlige dashbord, eller ved å integrere med eksterne systemer gjennom en API. Trådløs overføring av boreplaner og hulldata er inkludert med Sandvik TIM3D navigasjonssystem. I tillegg vil et nytt Open Drill-grensesnitt gjøre det mulig for tredjeparts navigasjons- eller flåtestyringssystemer å fungere sømløst med Ranger DXi borrigger.

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Sandvik Mining and Rock Solutions

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094