23948sdkhjf

Kamil fra Haugesund: - Rivningsarbeid krever at man er ekstremt nøyaktig

GRØFTENS HELTER
"Oppgavene gjør at hver dag er annerledes"

  • Maskinfører: Kamil Lisiecki
  • Bosted: Haugesund
  • Kamil har jobbet i anleggsbransjen i ti år. Han har i alle disse årene jobbet for GTA AS.

"Jeg startet litt tilfeldig å jobbe i annleggsbransjen, og da forstod jeg raskt at jeg ønsket å utdanne meg som maskinfører. Helt siden jeg var liten likte jeg å leke med gravemaskiner og lastebiler i sandkassen, og kunne se på maskiner som jobbet i timesvis. Da er det kanskje ikke så overraskende at jeg skulle ende opp som gravemaskinfører.

Jeg jobber hovedsakelig på maskiner som CAT 313 Next Gen og CAT 306CR Next Gen, men også på CAT 301.8, Volvo EC24OBLC og Volvo EC140BLC. Og jeg kjører også en MAN TGS 480 lastebil.

Jeg jobber i et selskap som tar seg av både små private prosjekter og forberedelse av tomter for store bygninger, samt riving. Jeg jobber ofte på gravemaskin og lastebil samme dag, noe som passer meg veldig bra. Det gjør at arbeidsdagene ikke er monotone, og variasjonen i oppgavene gjør at hver dag er annerledes.

Det er ikke så lett å trekke frem et  bestemt oppdrag som var mest interessant, men jeg trives aller best med rivearbeider. Rivningsarbeid krever at man er ekstremt nøyaktig og har 100 prosent kontroll over maskinen, fordi det er ikke rom for feil. Hver bevegelse må planlegges på forhånd da enhver feil kan føre til ødeleggelse av maskinen eller nærliggende bygninger.

På jobb i gravemaskinen hører jeg på podcast 80 prosent av tiden, for det meste om næringsliv og psykologi. Resten av tiden hører jeg på musikk. Jeg må alltid ha med headsett å høre på et eller annet når jeg jobber. 

Om tre år fra nå? Jeg ønsker å fortsette å utvikle meg og vil gjerne bli annleggsleder. Jeg ønsker også å utdanne meg som kursintruktør for å holde maskinførerkurs som en ekstrajobb. På sikt ønsker jeg å starte min egen bedrift i annleggsbransjen."

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.099