23948sdkhjf

Julie fra Bergen: - Så langt har jeg ikke angret et eneste sekund

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Gode kollegarer er også en viktig faktor”

  • Sjåfør: Julie Marøy
  • Bosted: Bergen
  • Kjører: Stort sett kun lokalt i Bergen, men det hender Julie får kjøre lengre turer av og til.
  • Bil: Scania R500
  • Transporterer: Varer fra Rema 1000 sitt hovedlager og ut til butikk. 
  • Julie tok lappen på lastebil i 2015, og jobber i dag for Haugsdal Transport AS.
  • Instagram: @divatrucker93

"Jeg er faktisk litt usikker på hvorfor jeg valgte å bli yrkessjåfør. Pappa kjørte når jeg var liten, og det var alltid kjekt å være med han på tur. Jeg ville heller være med pappa på jobb enn å gå på skolen. Så jeg tror jeg ble ''bitt av lastebilbassillen'' ganske tidlig.

Jeg startet derimot opp som budbilsjåfør med vanlig varebil, men det var ikke helt det samme som å skulle kjører lastebil følte jeg. Det måtte jo være mye mer gøy å kjøre lastebil enn en varebil. Så etter noen år med budbil bestemte jeg meg for å ta lappen på klasse C og CE.

Jeg var høygravid da jeg tok lastebil-lappen i 2015. Jeg husker jeg fikk en del spørsmål fra kjørelærer og sensor om det gikk bra, eller om vi kanskje skulle vente litt. Men det var ikke tema for meg å utsette dette. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle fullføre, for dette var påbegynt før jeg visste at det var en liten en på vei. Jeg begynte ikke å kjøre fast før i 2019, etter at enda en liten en kom til verden. Så jeg har ikke kjørt så lenge.

Så langt har jeg ikke angret et eneste sekund på at jeg valgte å bli yrkessjåfør. Man får se og oppleve mye når man har veien som kontor. 

I hverdagen som yrkessjåfør er det viktig for meg å ha alt på stell. At jeg har det jeg trenger i bilen for å kunne gjøre dagen og jobben ''lettest'' mulig for meg. Gode kollegarer er også en viktig faktor, at en føler at man har noen en kan ringe om det skulle oppstå noe. 

Ute på veien trives jeg best i by'n, som er Bergen. Det er naturligvis alltid kjekt med en lengre tur i ny og ne selvfølgelig, men jeg er ganske hjemmekjær av meg. Så er alltid kjekt og komme hjem hver dag også. 

Fritiden går mye til mine barn og hesten. De syns det er så stas å få være med, og vi får brukt tid i lag. Blir ikke mye av det i hverdagen med treninger, skole og jobb. Uten om det så er det jo kjekt å kunne finne på noe sosialt med venner og resten av familien."

Opphav og kilder: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113