23948sdkhjf

Tor Arne fra Rogne: - Jeg fikk prøve hjullastere og gravemaskiner lenge før jeg lærte å sitte stille

GRØFTENS HELTER
“Når man kjører hjulmaskin blir man involvert i det mest utrolige”

  • Maskinfører: Tor Arne Hilmen Hovi
  • Bosted: Rogne i Øystre Slidre 
  • Tor Arne har jobbet i anleggsbransjen i ni år, og håper han har mange år foran seg i bransjen. Han var lærling hos Isachsen Anlegg, og i dag driver han eget firma, Valdres Maskinstasjon AS, sammen med en kompis. 
  • Instagram: @hovin96

"Jeg har siden jeg satt i barnevogn vært interessert i gravemaskiner, og alt som durer og bråker. Min pappa og min bestefar drev et skiferbrudd da jeg var mindre. Helt fra jeg var en neve stor har jeg vært med i skiferbruddet, og har fått prøve meg frem på hjullastere og gravemaskiner lenge før jeg lærte å sitte stille.

I 2021 startet jeg eget firma sammen med en kompis, og vi leier oss ut som maskinførere til bedrifter som har behov for det. Oppdragene vi har hatt er alt fra tunnelrehabeletering i nord til store tomter i Oslo, brobygging, tunnel og VA-grøfter. Når man kjører hjulmaskin blir man involvert i det mest utrolige. Men alt er jo kult å drive med, og om man har interesse og lyst så blir jo både det å laste lastebiler til det å pynte skråninger eller single grøfter interessant. Bare det skjer noe, og at det er moro og man føler at man er med å skaper noe, så blir arbeidshverdagen god.

Jeg kjører mange forksjellige maskiner, men på det prosjektet jeg er på nå så er det en Liebherr 914 hjulmaskin som jeg kjører. Dette prosjektet er ganske moro å være med på. Det er utbygging av Østensjø-banen i Oslo for Sporveiene, og vår oppdragsgiver er AF Gruppen.

Om tre år er jeg forhåpentligvis i en gravemaskin eller i noe annet som har noe på en anleggsplass å gjøre. Jeg er ferdig med teknisk fagskole til våren, og da tar jeg over gården hjemme. Så da får vi se om det blir litt mer lokal jobbing og ikke så mye pendling. Men det blir helt sikkert noe innen anlegg.

I maskinen går det mye i musikk og samtaler i telefon. Men det er selvsagt avhengig av hva jeg driver med og når på døgnet det er. Det er jo viktig å ha fokus på jobben jeg gjør."

KLIKK for alle artikler i Grøftens helter!.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096