23948sdkhjf

Kranbilfolket har stemt: "Frisør" Tony Fjereide til topps - se 10 flotte bilder

TUNGE LØFT OG FLOTTE BILDER: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET", kårer månedens bilde, og honorerer det med en plass som gruppens forsidebilde en hel måned.

Vinnerbildet, som skal pryde facebooksiden til Kranbilfolket nå i april, ble tatt av Tony Fjereide fra Sotra. Han er, i følge han selv, en altmuligmann hos entreprenøren Sartor & Drange AS. Derfor titulerer han seg selv med "frisør" for Sartor & Drange.

- Jeg gjør stort sett det meste i bedriften, alt fra verksted, maskinfører og sjåfør. Så det er vanskelig å si stilling, derfor frisør, sier Fjereide.

Bilen på vinnerbildet er en Volvo FH5 2022 og kranen en Effer 1405 140 tonnmeter med spesialtilpasset hydraulikk for boretårn. Løftekapasitet 20.700 kilo på 4,6 meter og 790 kilo på 36 meter. Rekkevidde med boretårn er 31 meter ut 35 meter opp. PS: Bildet med boretårnet var ikke med i kåringen.

- Denne bilen er primert bygd for borring. Det vil si at bilen har et avtagbart boretårn i jibben, som vi bruker på fjellsikkring og salver. Der det er vanskelig å komme til, forteller Fjereide.

- Fortell hva som skjer på bildet du vant kåringen med.

- Det var ved Norsk Gjenvinning på Sotra i midten av mars. Her laster vi langbommen til sanneringsmaskinen til AF på bil. Det er rundt 20 tonn med stativ, sier Fjereide.

Han har drevet med det meste innen kran og løft siden 2006. Til daglig består oppdragene av dekking av storsalver, tungtransport med tungtrekkeren, mekaniker på verksted eller maskiner.

- Jeg kan jobbe der det trengs. Etter at vi fikk denne nye kranbilen har oppdragene mine stort sett vært løft og borring, sier Fjereide.

Vinnerbildet kåres på facebook rundt månedsskifte. En av gruppens to administratorer Hans Olav Askjer fra Olav Askjer Kran & Transport AS forteller hvordan vinneren kåres.

- Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, så må jeg telle likes på alle bildene. Det er fort 180-200 bilder som jeg må gå igjennom å se på. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned, sier Askjer.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for desemberbilde. Her ser du de tre som kom nærmest vinneren.

Andreplass til Thomas Lindren, Zhal Transport AS.

Tredjeplass til Morten Øiamo, Brdr Grønnerud AS.

Fjerdeplass til Magnus Røiseland Riddervold.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078