23948sdkhjf

Kan bli streik fra 16. april

Partene i årets oppgjør vil bli kalt inn til mekling etter at lønnsforhandlingene ble brutt 30. mars.

NHO VS. LO OG YS: En eventuell streik kan tidligst starte søndag 16. april.

Lønnsforhandlingene mellom LO og YS på den ene siden og NHO på den andre ble brutt før helgen, etter at det ble klart at partene ikke var i stand til å finne en forhandlingsløsning. Partene hadde da forhandlet i fire dager.

Partene blir nå kalt inn til riksmekleren, der det blir mekling 14. og 15. april.

Hvem som blir tatt ut i streik i første omgang blant LOs medlemmer, offentliggjøres på LOs hjemmeside kl. 16.00 tirsdag 11. april.

Det kan bli streik i alle NHO-tilknyttede bedrifter som har tariffavtale med LO eller YS, heter det i en pressemelding fra NHO Logistikk og Transport.

– To år på rad har flertallet av arbeidstakere opplevd at prisveksten har vært høyere enn lønnsveksten deres. Når målet vårt er å utjevne forskjeller mellom folk og sikre at norske arbeidstakere får sin del av verdiskapingen, kan vi ikke sitte stille og se på at den trenden skal fortsette i år, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Leder av YS Privat, Anneli Nyberg, er kritisk til at NHO ikke i større grad har kommet arbeidstakersiden i møte.

Fra NHOs side blir det påpekt at NHO-bedriftene ikke kan ende med et oppgjør som går ut over bedriftenes konkurranseevne og mulighet til å skape og utvikle arbeidsplasser. Fra dette holdet heter det også at situasjonen i bedriftene er svært ulik, med noen bedrifter som går godt, mens andre sliter.

Opphav og kilder: Nyhetsmeldinger fra LO, NHO og YS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14