23948sdkhjf

Tungbil involvert i ti av 17 dødsulykker hittil i år

Flere av dødsulykkene var møteulykker.

TUNGE ULYKKESTALL: 17 personer mistet livet i ulykker på veien i Norge i de tre første månedene av 2023. I ti av ulykkene var tungbil involvert, skriver Statens vegvesen.

I alt var det 15 menn og to kvinner som mistet livet i trafikken i årets tre første måneder. I mars alene var det seks personer som mistet livet i trafikkulykker. Unge menn var overrepresentert i dødsulykkene, med nesten annethvert dødsfall.

Nesten halvparten av de omkomne i årets første måneder mistet livet i møteulykker, ifølge Statens vegvesen. Nettsøk utført av Tungt.no på nyhetssaker om trafikkulykker, viser at noen av dødsulykkene der tungbil var involvert, var av denne typen.

Statens vegvesen går ikke nærmere inn på hvilken måte tungbiler har vært involvert i ulykkene. Det gjør heller ikke Statistisk sentralbyrå i sine statistikker. I dem er ikke tungbilsjåfører skilt ut som egen kategori.

Det fylket som ble hardest rammet av dødsulykker i trafikken i første kvartal 2023, var Rogaland. Her omkom seks personer i til sammen fem ulykker. I Troms og Finnmark omkom tre, mens det var to som døde i hvert av fylkene Møre og Romsdal og Viken. Fylkene Innlandet, Nordland, Vestland og Trøndelag hadde ett dødsfall hver.

De seks omkomne i første kvartal er seks flere enn samme periode i fjor.

- Fjorårets første kvartal hadde spesielt lave ulykkestall. I år ser vi en økning tilbake til nivået vi hadde før pandemien, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland i en nyhetsmelding.

Opphav og kilder: Statens vegvesen, Statistisk sentralbyrå

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078