23948sdkhjf

Containerfraktpriser: - Piler som peker bratt nedover

Nye kontrakter for sjøfrakt av containere vil ha langt lavere nivåer, mener ekspert.

TUNGT FALL: Under koraonaepidemien gikk prisene for containerfrakt til sjøs til himmels. Nå faller alle typer kontrakter, skriver E24.no.

Hittil har prisindekser på lengre kontrakter holdt seg opp. Patrik Berglund, sjef for shippingteknologiselskapet Xeneta, mener imidlertid at trenden fortsatt er priser som peker bratt nedover. Han kaller bildet dramatisk dersom en bare ser på nye kontrakter.

– Det eneste vi ser er videre reduksjon på langtidskontrakter. De som utløper de neste månedene og skal fornyes, de fornyes på et langt lavere nivå, sier han til E24.no.

Dette skjer samtidig som det kommer flere nye containerskip inn i markedet etter en bestillingsboom i 2021 – og samtidig som kundene varsler at mye mindre volum skal fraktes i tida framover.

– Mærsk er aggressive på å ta ut kapasitet fra markedet, men de andre er ikke like proaktive. Da undergraver de markedet, og det er et mysterium at det er så få rederier som gjør det, sier Berglund, som mener at de andre også burde redusert kapasiteten.

Berglund venter at effekten vil treffe for fullt i tredje kvartal.

Opphav og kilder: E24.no

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078