23948sdkhjf

Oslobygg KF melder om rehabilitering fremfor nybygg

Behovet for nybygg er ikke lenger like stort som før. Men mye av det gamle må oppgraderes.

KARTLAGT BEHOV FOR REHABILITERING: – Vi har i 2022 gjennomført en tilstandskartlegging av hele vår portefølje, og vurderingen viser at cirka 40 prosent av vår portefølje trenger å rehabiliteres de neste 10-20 årene, sier Eli Grimsby.

Dette betyr store investeringer i allerede eksisterende bygg. I tillegg har Oslobygg ansvar for en rekke ledige bygg som skal settes i stand og tas i bruk de neste årene.

Stort rehabiliteringsprosjekt på over 50 mål

– Det aller mest komplekse prosjektet er Veterinærhøgskolen med 50,5 mål og 26.800 kvadratmeter som skal rehabiliteres og oppgraderes i årene som kommer, sier Grimsby.

Oslo kommune har bygget mye nytt de siste årene. Årsakene til dette er sammensatte, en sterk befolkningsvekst med dertil større behov for barnehager og skoler, økt behov i sykehjemsektoren og andre kommunale behov som kultur og idrett.

– Med unntak av eldrebølgen vil ikke behovene for kapasitetsøkning øke like mye i tiden fremover, samtidig som kravene til å kutte klimagassutslippene vil bli sterkere, sier Grimsby.

Klimaambisjoner forsterker behovet for rehabilitering

– Oslo kommunes klimaambisjoner forsterker behovet Oslobygg har for å rehabilitere fremfor å bygge nytt, sier Grimsby.

Oslobygg er Oslo kommunes største byggherre og eiendomsaktør med ca. 2,7 millioner kvadratmeter eiendom og er derfor en helt sentral aktør i kommunens klimaarbeid og skal bidra til å utvikle en bærekraftig bransje.

– Når det gjelder etterspørsel fra markedet, er våre kunder kommunens virksomheter og vi har dermed leietakere som vi deler våre klimaambisjoner med. Økonomisk får Oslobygg oppdrag av kommunale bestillere, sier Grimsby.

– En dreining til mer rehabilitering i våre oppdrag bety først og fremst at leverandører som er gode på dette vil vinne flere av våre oppdrag enn de som ikke kan levere like godt, sier Grimsby.

Opphav og kilder: Intervju med Building Supply

KLIKK for alle artikler i Building Supply.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Leder prosjekt på syv milliarder: En offiser og gentleman med ekstremt målfokus
Anleggsretro: Om de som sprengte i fjell
May Kine fra Karmøy: - Med tungbillappen i hånda skjønte jeg pappa sitt valg
Dagens cowboy: Massetransportør uten verken førerrett eller lastevett
E18 Vestkorridoren: Fire leverandører får konkurrere om Gjønnestunnelen
Scania stenger fabrikken: Skal bruke milliarder på ombygging og opplæring
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125